Valencia legt druk weer bij Sociedad na minieme zege

Valencia heeft ervoor gezorgd dat de strijd om de plek in de voorronde van de Champions League in de Primera División spannend blijft. Door een 0-1 overwinning op Getafe bezet Valencia weer de vierde plaats met drie punten voorsprong op Real Sociedad.

Valencia legt druk weer bij Sociedad na minieme zege

Sociedad heeft echter wel één wedstrijd minder gespeeld en komt om 22.00 uur in actie tegen Sevilla. Valencia was tegen Getafe de betere partij, maar kwam pas laat in de eerste helft op voorsprong.

Een fraai schot, uit stand, van linksback Jérémy Mathieu bezorgde de bezoekers de voorsprong. Vervolgens ging Valencia defensiever spelen om de marge vast te houden. Voor de neutrale toeschouwer was dat zonde, aangezien er weinig kansen meer gecreëerd werden.

De defensieve tactiek van Valencia werkte echter wel, waardoor de ploeg terugkeert met drie punten en de vierde plaats in bezit heeft. Valencia speelt de komende twee wedstrijden nog tegen laagvlieger Granada en Sevilla, terwijl concurrent Sociedad het zaerdagavond opneemt tegen Sevilla en nog Real Madrid en Deportivo La Coruña ontmoet.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen