Ook Sociedad maakt geen fout in strijd om plek vier

Real Sociedad blijft de spanning om plaats vier in de Primera División erin houden. Waar Valencia eerder een overwinning boekte op Getafe (0-1), staan de ploegen door een zege van Sociedad op Sevilla (1-2) weer in punten gelijk.

De vierde plaats geeft recht op de voorronde van de Champions League. Al na tien minuten stonden de bezoekers voor een zware klus, toen Sevilla-middenvelder Ivan Rakitic de openingstreffer maakte: 1-0.

Rakitic werd echter in zes minuten van held schlemiel, door Sociedad met een eigen doelpunt op gelijke hoogte te laten komen. Nadat Sociedad in het zadel was geholpen door de Kroaat, begon het zelf mogelijkheden te creëren.

Dat had al snel effect. In de 24ste minuut zorgde Carlos Vela voor de voorsprong, die Sociedad in de resterende 66 minuten niet meer uit handen gaf. Aan de kant van Sevilla viel een rode kaart, maar dit benadeelde het veldspel niet. José Antonio Reyes ontving zijn rode prent namelijk als bankzitter.

Sevilla slaagde er niet in gelijk te komen en moest de nederlaag accepteren. Met nog twee wedstrijden te gaan delen Sociedad en Valencia de vierde plaats. Sociedad speelt nog tegen Real Madrid en Deportivo La Coruña, terwijl Valencia het opneemt tegen Granada en Sevilla.

Overige uitslagGranada - Osasuna 3-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.