Valencia bedreigt Atlético na derbyzege

Met nog zeven wedstrijden voor de boeg mag Valencia nog altijd hopen op rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. De ploeg van trainer Nuno was maandagavond veel te sterk voor stadgenoot Levante (3-0).

Eigenlijk was de wedstrijd na één helft al gespeeld. Valencia leidde halverwege met 2-0 door treffers van Paco Alcácer en Sofiane Feghouli. Vooral het eerste doelpunt na ruim een kwartier mocht er zijn. Uit een geweldige voorzet van Dani Parejo kopte Alcácer (foto) tussen twee man in knap raak.

Na rust probeerde Levante het nog wel, maar de thuisclub kwam nauwelijks meer in gevaar. Sterker nog, in de extra speeltijd maakte Álvaro Negredo het derde doelpunt namens Los Che. De van Manchester City gehuurde spits nam de bal met wat geluk mee, maar rondde van afstand knap af.

Door de overwinning komt Valencia op 65 punten uit 31 duels, één minder dan nummer drie Atlético Madrid. De vierde plaats geeft recht op een plek in de voorronde van de Champions League. Sevilla bezet nu met drie punten achterstand de vijfde plaats in de Primera División.