Barcelona voelt hete adem Real Madrid na misstap

Barcelona heeft twee heel dure punten laten liggen bij Sevilla: 2-2. Hierdoor nadert achtervolger Real Madrid op de ranglijst tot op twee punten.

Hoewel Barcelona dit kalenderjaar in topvorm is, had Sevilla alle reden te hopen op een punt. De ploeg van trainer Unai Emery won namelijk zeven keer op rij en was bovendien nog ongeslagen in het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. In het eerste half uur maakte Barcelona echter korte metten met de thuisploeg. Met geweldige combinaties werd Sevilla van het kastje naar de muur getikt.

De bezoekers beloonden dat veldoverwicht in de eerste 31 minuten met twee treffers. Lionel Messi bevestigde dat Sevilla zijn favoriete tegenstander is door met een geplaatst schot raak te schieten, zijn negentiende treffer tegen de Andalusiërs in zijn carrière. Neymar, die bij de goal van Messi nog aangever was, deed vervolgens van zich spreken door een vrije trap op schitterende wijze in de bovenhoek te schieten.

Daarmee leek een galavoorstelling van Barcelona in de maak, maar na een misser van Claudio Bravo keerde Sevilla terug in de wedstrijd. De Chileense doelman verkeek zich voor rust op een afstandsschot van Éver Banega. Daaruit putte de thuisploeg vertrouwen en Sevilla beet steeds meer van zich af. Dat resulteerde vlak voor tijd in de gelijkmaker, toen Kevin Gameiro afrondde na een fenomenale counter.

Hete adem

Aan de andere kant had Luis Suarez daarvoor enkele mogelijkheden laten liggen om Barcelona naar een veilige voorsprong te schieten. Hierdoor lijden de Catalanen voor het eerst sinds de thuisnederlaag tegen Málaga (0-1) op 21 februari puntenverlies. Barcelona voelt bovendien weer de hete adem van achtervolger Real Madrid in de nek.