'De deur staat nog steeds open voor Dani Alves'

Reacties

Hoewel alles erop wijst dat Dani Alves deze zomer na zeven jaar gaat vertrekken bij Barcelona, houdt voorzitter Josep María Bartomeu nog een slag om de arm. De onderhandelingen over het na dit seizoen aflopende contract van de Braziliaanse back zijn volgens de Barça-preses nog gaande.

'De deur staat nog steeds open voor Dani Alves'

Donderdag liet Dani Alves' zaakwaarnemer weten dat de gesprekken wat hen betreft ten einde zijn. Vraag en aanbod zouden te ver uit elkaar liggen. 'Maar de deur is voor Alves nog altijd niet gesloten', stelt Bartomeu. 'We zijn nog steeds aan het onderhandelen. Als Alves onze aanbieding accepteert, blijft hij gewoon bij Barça.'

Dan zal er dus wel iets moeten veranderen, want met het huidige voorstel ging de 31-jarige Braziliaan niet akkoord. Dat er tijdens de gesprekken details op straat kwamen te liggen, kan Bartomeu niet waarderen. 'Maar iedereen heeft zijn eigen strategie. Die van ons is discretie. Wij komen pas met een statement als de onderhandelingen achter de rug zijn', luidde het veelzeggende statement van de Catalaanse preses.

Controverse
Ook trainer Luis Enrique is niet te spreken over de handelwijze van het kamp-Alves. 'Als ik op dezelfde lijn zou zitten als Dani Alves' zaakwaarnemer, dan zou hij geen minuut meer spelen. Maar gelukkig zit ik dat niet', stelde Luis Enrique voorafgaand aan het uitduel van zaterdag met Sevilla, de oude club van de speler in kwestie. 'Ik weet dat het hem niet zal afleiden, voetballers weten als geen ander hoe ze moeten omgaan met controverses als deze.'

Dani Alves kwam in de zomer van 2008 voor circa 35 miljoen euro over van Sevilla. Sindsdien was hij een onbetwiste basisspeler in Camp Nou. Dit seizoen kwam hij in 34 officiële duels in actie, waarin hij zes assists gaf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.