Valbuena zwicht voor miljoenen van Dinamo Moskou

Reacties

Mathieu Valbuena heeft eindelijk zijn gewenste transfer te pakken. De 38-voudige Franse international verruilt Olympique Marseille na liefst acht jaar voor Dinamo Moskou, waar hij een driejarig contract heeft ondertekend.

Valbuena zwicht voor miljoenen van Dinamo Moskou

De Russische Premyer Liga-club heeft de 29-jarige middenvelder voor een geschat bedrag van zeven miljoen euro overgenomen van Marseille. Valbuena hield de boot aanvankelijk nog af toen er interesse kwam van Queens Park Rangers en West Ham United, maar is nu dus alsnog gezwicht voor een contract in de Russische hoofdstad met een nettosalaris van naar verluidt 3,3 miljoen euro.

Valbuena speelde al sinds 2006 bij Olympique Marseille. Bij de Franse topclub was hij in 325 officiële duels 37 keer trefzeker en verzorgde hij 58 keer een assist. In 2010 veroverde hij met Marseille de landstitel. Daarnaast won hij drie keer achter elkaar het bekertoernooi (2010-2013).

De 1 meter 67 kleine middenvelder bereikte deze zomer met Frankrijk de kwartfinale van het WK. Daarin werd de ploeg van Didier Deschamps uitgeschakeld door latere wereldkampioen Duitsland. Eenmaal teruggekeerd van dat WK krijgt Valbuena bij zijn nieuwe club onder anderen te maken Alexander Büttner, Douglas (ex-FC Twente), Balázs Dzsudzsák en Stanislav Manolev (beiden ex-PSV).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.