Utrechter Sarota: 'Nederland is een enorm voetballand'

Reacties

Adam Sarota schat zijn kansen om naar het WK te gaan niet hoog in, maar weigert zichzelf al neer te leggen bij een vroege vakantie. De Australiër is opgenomen in de 30-koppige voorselectie van bondscoach Ange Postecoglou. De Socceroos zijn net als Nederland geplaatst in Groep B, samen met Chili en Spanje.

Utrechter Sarota: 'Nederland is een enorm voetballand'

Een fijne aanloop naar het wereldkampioenschap had de 25-jarige Sarota (op de foto in duel met Gareth Bale) allerminst. In 2013 kampte hij met een fikse knieblessure, die hem een volledig kalenderjaar aan de kant hield. Op 6 december 2013 maakte de middenvelder zijn rentree in de ploeg van coach Jan Wouters. In de gewonnen thuiswedstrijd tegen NEC verving hij een half uur voor tijd landgenoot Tommy Oar. Vervolgens kwam Sarota nog veertien duels in actie voor de Domstedelingen.

'Toen ik fit was, speelde ik elk weekend een wedstrijd, trainde ik de volledige week en begon het voetbal op werk te lijken. Toen ik geblesseerd raakte, was het seizoen over', blikt hij terug. Ook de eerste seizoenshelft van déze jaargang miste Sarota. 'Ik kwam er door die kwetsuur mentaal een stuk sterker uit. Desondanks was het een frustrerende periode. Gelukkig voelt mijn knie nu weer sterk aan.'

Hoewel de concurrentie op het middenveld moordend is, gaat de drievoudig international voor zijn kansen. 'Niemand in deze groep is honderd procent zeker van zijn plaats. Ik ga er niet van uit dat ik geselecteerd word, omdat ik overzees actief ben. Er zijn hier veel spelers die in de Australische competitie spelen, maar zij zijn eveneens erg goed. Ik schat mijn kansen voor de definitieve selectie niet hoog in, maar weiger mezelf te onderschatten', weet de oud-speler van Brisbane Roar.

Nederland
Mocht keuzeheer Postecoglou hem in de definitieve selectie opnemen, dan komt er voor Sarota, naar eigen zeggen, een droom uit. 'Als ik mee naar het WK ga, wil ik net als iedereen een paar minuten spelen. De wedstrijd tegen Nederland zal interessant worden, ook omdat ik veel spelers van dat team ken. Het is een enorm voetballand, ze verwachten elk duel winnend af te sluiten.'

Op woensdag 18 juni treffen beide landen elkaar om 18.00 uur in Porto Alegre. Het is voor Australië en Oranje de tweede wedstrijd in de poule.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.