Utrecht zet zonder al te veel moeite VVV-Venlo opzij

FC Utrecht heeft zaterdagavond een vrij eenvoudige zege geboekt op VVV-Venlo. In Limburg draaiden de Domstedelingen een achterstand om in een 1-3 overwinning.

Utrecht zet zonder al te veel moeite VVV-Venlo opzij

Kort na de drinkpauze in de eerste helft, die vanwege het tropische weer was ingesteld, opende Yanic Wildschut de score met een afstandsschot. Vanaf twintig meter vond hij de benedenhoek.

Nog voor de onderbreking kwam Utrecht langszij. Mark van der Maarel bracht de bal hard het zestienmetergebied in en vond daar zijn collega Nana Asara (foto). Voor de Ghanees was het een koud kunstje de bal in de korte hoek te schieten.

In het tweede bedrijf liep de ploeg van trainer Jan Wouters al snel weg bij de gastheren. Eerst was het Cedric van der Gun die van dichtbij raak kon schieten. Zij doelpoging was al de vierde op rij binnen enkele seconden.

De beslissing viel in de 62ste minuut. Spits Alexander Gerndt werd bediend door Adam Sarota en kon eenvoudig binnenschuiven nadat hij doelman Niki Mäenpää, die even daarvoor de paal nog redding had zien brengen, had omspeeld. Aan de 1-3 van de Zweed ging een blunder van de Japanner Maya Yoshida vooraf. Hij schoof volkomen onnodig de bal in de voeten van Sarota. In de resterende tijd ging VVV nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de overwinning van Utrecht kwam niet meer in gevaar.

Zodoende beschikt Utrecht na twee duels over drie punten en moet VVV-Venlo het vooralsnog doen met het vorige week vergaarde puntje tegen Heracles Almelo. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's