Utrecht wijkt uit naar Waalwijk voor Europese voorronde

Reacties

FC Utrecht werkt zijn eerste thuisduel van het seizoen 2017/18 af in het stadion van RKC Waalwijk. De eigen Galgenwaard is niet beschikbaar vanwege het EK vrouwenvoetbal.

Utrecht wijkt uit naar Waalwijk voor Europese voorronde

Utrecht speelt op 13 of 20 juli - afhankelijk van de loting, die op 19 juni plaastsvindt - een thuisduel in de tweede voorronde van de Europa League. Het stadion van de Domstedelingen is beide data niet beschikbaar vanwege het EK vrouwenvoetbal, dat op 16 juli begint in De Galgenwaard met een duel tussen Nederland en Noorwegen.

Utrecht heeft de afgelopen weken uitvoerig contact gehad met de KNVB en de UEFA voor een oplossing, zo meldt de club op de officiële site. 'Ook zijn we de afgelopen maanden intensief bezig geweest met de gemeente Waalwijk en de organisatie van RKC om dit scenario uit te werken. Wij bedanken de Waalwijkers voor hun gastvrijheid en kijken er naar uit om daar over twee maanden te gast te zijn', vertelt grootaandeelhouder Frans van Seumeren.

Mocht Utrecht de tweede voorronde doorkomen, dan kan de derde voorronde van de Europa League wel weer gewoon in het eigen stadion worden afgewerkt. Dat tweeluik staat op 27 juli en 3 augustus op het programma. Utrecht plaatste zich zondag na een zinderende wedstrijd tegen AZ voor Europees voetbal.

Wout Brama na FC Utrecht-AZ: 'Een middag waar we nog jaren over napraten'

Brama: 'Een middag waar we nog jaren over napraten'

Yassin Ayoub na FC Utrecht-AZ: 'Iedereen zag ons als kansloos'

Ayoub: 'Iedereen zag ons als kansloos'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.