Utrecht haalt met Meendering nieuwe doelman

Reacties

FC Utrecht heeft zich voor de zomer versterkt met Hollandia-doelman Joost Meendering. De club kan met de komst van de achttienjarige keeper een mogelijk vertrek van Robbin Ruiter in de zomer opvangen.

Utrecht haalt met Meendering nieuwe doelman

Meendering speelde in de jeugd bij FC Volendam en Ajax. Afgelopen zomer koos hij ervoor om zijn carrière bij Hollandia voort te zetten. Dit seizoen trainde hij regelmatig mee bij Jong FC Utrecht. 'Joost is een fysiek sterke doelman, die bovendien goed kan meevoetballen', zegt trainer Erik ten Hag op de clubsite. 'Hij is uit het juiste hout gesneden. Wij hebben er vertrouwen in dat hij zich verder kan ontwikkelen bij FC Utrecht.'

Nu eerste doelman Ruiter zich op lijkt te maken voor een zomerse transfer naar AZ is Utrecht op zoek naar versterkingen onder de lat. Naast de jonge Meendering kijken de Domstedelingen ook verder op de transfermarkt. Zo houdt de club de verrichtingen van De Graafschap-doelman Hidde Jurjus nauwlettend in de gaten.

Meendering heeft bij Utrecht een contract voor twee seizoenen getekend, met een optie op nog een jaar. De doelman speelde in 2013 één duel voor Oranje Onder-17. In de voorbereiding van het seizoen 2016/17 sluit hij aan bij Jong FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.