Utrecht brengt ADO tweede nederlaag van seizoen toe

ADO Den Haag heeft de tweede nederlaag van het seizoen moeten incasseren. De Hagenaars werden in eigen huis verslagen door FC Utrecht, dat ondanks een achterstand drie punten pakte (1-2).

Met Cedric van der Gun op de plek van aanvoerder Nana Asare, die te laat kwam en door trainer Jan Wouters naar de bank werd verwezen, begon FC Utrecht niet verkeerd. Desondanks kwam het na een kwartier achter. Doelman Robbin Ruiter haalde Tjaronn Chery in de eigen zestien neer en scheidsrechter Pieter Vink wees terecht naar de stip. Danny Holla maakte vervolgens het buitenkansje af.

Lang kon ADO Den Haag niet van de voorsprong genieten; Alexander Gerndt kwam van links op en schoof de bal hard en laag in de verre hoek. FC Utrecht kreeg langzaam maar zeker meer controle over de wedstrijd en dat betaalde zich uit. Vijf minuten voor rust bereikte de voorzet van Adam Sarota spits Jacob Mulenga, die bij de eerste paal de bal knap in de verre hoek plaatste.

Na rust was ADO Den Haag nog altijd slordig en begonnen fluitconcerten te overheersen in het Kyocera Stadion. Scheidsrechter Vink bleek doof voor de Haagse claims op een strafschop, toen Mike van Duinen na een uur werd vastgehouden door Mike van der Hoorn. Aan de andere kant kreeg Van der Gun een kwartier voor tijd tot twee maal toe de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Eerst kwam hij een teenlengte tekort, even later schoot hij vanaf een meter of zes recht op doelman Robert Zwinkels.

In het Haags kwartiertje probeerde de thuisploeg nog met het nodige opportunisme vanaf de tribunes iets te forceren, maar ondanks de druk in de slotminuten hield Ruiter zijn ploeg op de been. FC Utrecht nestelt zich hierdoor wat steviger in de subtop van de Eredivisie en heeft vijftien punten na negen duels. ADO Den Haag blijft op elf punten staan. Foto: VI Images