Utrecht beloont stormachtige ontwikkeling Venema

Reacties

FC Utrecht heeft het contract van Nick Venema verlengd. De achttienjarige aanvaller, die dit seizoen zijn debuut maakte in het vlaggenschip, ligt nu tot medio 2020 vast bij de Domstedelingen.

Utrecht beloont stormachtige ontwikkeling Venema

Het oorspronkelijke contract van Venema, die afgelopen weekend achttien jaar is geworden, liep tot medio 2018. Daar zijn nu twee jaar aan toegevoegd, met een optie voor nog een jaar.

Volgens coach, en technisch manager, Erik Ten Hag is het een beloning voor de ontwikkeling van de voorhoedespeler. 'Hij heeft specifieke kwaliteiten die schaars zijn op de velden', zegt Ten Hag op de website van Utrecht.

Op 12 februari debuteerde Venema voor het eerste elftal van Utrecht in de uitwedstrijd tegen PSV. In die maand speelde hij ook twee interlands voor Oranje Onder-17. In maart zat hij bij de selectie van Oranje Onder-18. Tegen ADO Den Haag speelde hij op 5 maart zijn tweede, en voorlopig laatste, Eredivisie-wedstrijd. De aanvaller mocht kort invallen.

Venema bracht Jong FC Utrecht maandag de winst op FC Oss (2-1) door twee keer te scoren. Door die overwinning is de beloftenploeg zeker van handhaving in de Jupiler League. Venema was in totaal vijf keer trefzeker in zijn elf Jupiler League-duels van dit seizoen.

Met zijn twee treffers verdiende Venema ook een plaats in het VI-Elftal van de Week uit de Jupiler League.
Met zijn twee treffers verdiende Venema ook een plaats in het VI-Elftal van de Week uit de Jupiler League.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.