Utrecht al afgehaakt: Pelupessy alleen voor hoofdprijs weg

Reacties

Nico-Jan Hoogma is niet van plan Joey Pelupessy zomaar te laten vertrekken. Onlangs meldde FC Utrecht zich voor de aanvoerder van Heracles Almelo, maar de technisch directeur wijst op het belang van de middenvelder voor de selectie.

Utrecht al afgehaakt: Pelupessy alleen voor hoofdprijs weg

'FC Utrecht had interesse, maar onder die voorwaarden was er geen ruimte om te praten', stelt Hoogma. 'Joey is begin dit seizoen aanvoerder geworden. We hebben zelfs gesproken over contractverlenging. Naast een goede speler is het ook een fantastisch mens. Een jongen die verschillende karakters bindt in de groep. Die willen wij dus helemaal niet laten gaan. Als zo’n sleutelspeler al vertrekt, dan alleen voor de hoofdprijs.'

Als controlerende middenvelder beleefde de 24-jarige Pelupessy een sterk vorige seizoen. Hij maakte in alle 34 competitieduels van Heracles zijn opwachting. Ook in het seizoen daarvoor miste hij geen enkel duel. In 2014/15, zijn eerste seizoen voor Heracles, deed hij in zeventien Eredivisie-wedstrijden mee. Zijn contract in Almelo loopt nog één jaar door.

FC Utrecht schakelde door de houding van Heracles door en maakte maandag bekend dat middenvelder Anouar Kali overkomt van Willem II. Wout Brama vertrok op zijn beurt naar Central Coast Mariners.

Bekijk hier het hele overzicht van in- en uitgaande van Heracles en FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.