United-talent Januzaj baalt van tactiek Van Gaal

Reacties

Ten tijde van de komst van Louis van Gaal naar Manchester United, stond Adnan Januzaj op de drempel van zijn grote doorbraak. Dit seizoen is de carrière van de jonge Belg enigszins gestagneerd. Zelf weet hij waar dat aan ligt.

United-talent Januzaj baalt van tactiek Van Gaal

Van Gaals voorganger David Moyes stelde behalve twee pure vleugelspitsen vaak een nummer 10 op. Daardoor kwam Januzaj vorig seizoen tot 27 competitieduels. Deze jaargang staat de teller van de technicus pas op twaalf wedstrijden, waarvan slechts vijf als basisspeler. 'De 3-5-2-tactiek maakt het lastig voor me', zegt Januzaj tegen The Guardian, verwijzend naar het systeem waar Van Gaal vaak voor kiest.

Ashley Young en Antonio Valencia, twee spelers die van nature ook vleugelspitsen zijn, gedijen juist in het systeem van Van Gaal. Zij bezetten de buitenste posities van het middenveld en verzetten ook veel defensief werk. 'Voor mij ligt het anders', weet Januzaj. 'Ik ben namelijk geen verdedigend ingestelde speler, terwijl dat op die posities wel een voorwaarde is.'

'Het enige dat ik kan doen is hard blijven werken op de training, want ik wil meer speelminuten maken, het liefst als nummer tien of vleugelspits', besluit Januzaj. De afgelopen maand informeerden diverse clubs bij Manchester United naar het huren van de negentienjarige speler, maar Van Gaal weigerde Januzaj te laten gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.