United-revelatie Lingard maakt debuut in Engelse selectie

Reacties

Bondscoach Roy Hodgson heeft Jesse Lingard voor het eerst in zijn loopbaan opgeroepen voor de Engelse nationale ploeg. Er ontstond ruimte voor het debuut van de 22-jarige Manchester United-aanvaller na de afmelding van zijn ploeggenoot Michael Carrick en Premier League-topscorer Jamie Vardy.

United-revelatie Lingard maakt debuut in Engelse selectie

De afgelopen week speculeerden diverse Engelse media al over een uitnodiging van Lingard voor de oefenduels met Spanje en Frankrijk. Manager Louis van Gaal zei desgevraagd het nog te vroeg te vinden voor de man die momenteel Memphis Depay uit de basis houdt op Old Trafford, maar Hodgson denkt daar klaarblijkelijk anders over.

De Engelse jeugdinternational maakte de laatste weken indruk in het shirt van United. Zo zorgde Wayne Rooney begin november in het thuisduel met CSKA Moskou voor de winnende goal uit een voorzet van Lingard. Vorige week zaterdag was de bij United opgeleide vleugelspits voor het eerst in zijn loopbaan trefzeker voor The Red Devils tegen West Bromwich Albion.

Van Gaal ziet op zijn beurt Carrick alweer terugkeren in Manchester. De 34-jarige middenvelder liep tegen Spanje een mogelijk ernstige enkelblessure op. Vardy is er dinsdag in de oefeninterland tegen Frankrijk eveneens niet bij. De spits van Leicester City bleef vrijdag in Alicante ook al aan de kant, omdat hij een lichte blessure had overgehouden aan het competitieduel met Watford.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.