Van Gaal: 'Mijn oma weet ook dat we moeten scoren'

Manchester United-manager Louis van Gaal constateerde dat zijn ploeg tegen West Bromwich Albion wederom veel kansen nodig had om te scoren. Jesse Lingard (22) brak de ban namens The Red Devils.

'Ik vertelde Jesse dat hij de bal eerst moet aannemen voordat hij schiet. Dat ging tijdens het trainen een paar keer mis, maar nu nam hij hem goed aan', analyseerde Van Gaal het bevrijdende doelpunt bij de BBC. Met een gekruld schot in de verre hoek scoorde de door The Red Devils opgeleide Lingard voor het eerst in de hoofdmacht.

De goal in de 52ste minuut kwam als geroepen, want United had het lastig tegen het verdedigend ingestelde team van manager Tony Pulis. 'Het was een moeizame overwinning en we moesten wederom lang wachten op het doelpunt, maar ik was niet bang voor een tegengoal. Ze speelden erg defensief, daarom was het lastig voor ons. Natuurlijk moeten we scoren, maar dat weten mijn moeder en oma ook.'

'Je moet geduld hebben en gebruik maken van de ruimte op de vleugels. In de tweede helft raakte West Brom vermoeid en toen kwamen de kansen. Na de openingstreffer kregen we meer ruimte en dan zie je de klasse van Anthony Martial, die met een actie belangrijk was bij ons tweede doelpunt', aldus Van Gaal. Juan Mata stelde vanaf de stip de de zege veilig (2-0) voor de nummer vier in de Premier League.