United wil Büttner niet kwijt aan Benfica of Besiktas

Besiktas en Benfica willen hem op huurbasis overnemen, maar Manchester United laat Alexander Büttner niet gaan. De 24-jarige linksback is begonnen aan zijn tweede seizoen bij de Engelse grootmacht en geldt nog altijd als stand-in voor aanvoerder Patrice Evra.

United wil Büttner niet kwijt aan Benfica of Besiktas

Büttner, die afgelopen seizoen tot twaalf officiële duels kwam voor Manchester United en twee keer trefzeker was, heeft zich onder de nieuwe manager David Moyes in de voorbereiding opnieuw in de kijker moeten spelen. De vleugelverdediger liet zich onlangs in het oefenduel met Sevilla nadrukkelijk gelden en wekte daarmee interesse uit Turkije en Portugal op.

'Moyes heeft ons laten weten dat verkoop absoluut geen optie is', aldus Alexander Bursac, de zaakwaarnemer van Buttner. 'Alleen verhuur zou eventueel een optie kunnen zijn, maar op dit moment nog niet. Alexander zelf wil meer garantie op speelminuten, met het oog op het Nederlands Elftal en het WK in Brazilië. Als dat niet in Manchester kan, dan tijdelijk elders.'

Buttner heeft in Engeland nog een verbintenis tot medio 2017. In de voorbije weken werd Everton-linksback Leighton Baines nadrukkelijk in verband gebracht met een overgang naar de kampioen van de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen