United viert één jaar Mourinho, Padt speelt FIFA met Oranje-fans

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

United viert één jaar Mourinho, Padt speelt FIFA met Oranje-fans

• Exact een jaar geleden werd José Mourinho aangesteld als manager van Manchester United. Sinds zijn komst is er een hoop lolligs te beleven tijdens persconferenties en interviews, maar The Special One is er ook om te winnen. Dat bewees hij afgelopen woensdag in de Europa League-finale tegen Ajax.

• Zaterdagavond is hij er niet bij, maar Chelsea gebruikt Didier Drogba al te graag als voorbeeld van hoe het moet. De Ivoriaan weet goed hoe je moet scoren in een finale van het FA Cup-toernooi.

• De spelers van het Nederlands elftal zijn niet alleen bezig met trainen. Zaterdag deelden ze handtekeningen uit en poseerden ze bij selfies op een heuse Oranje Fandag. Qua weer hadden ze in ieder geval geen betere dag kunnen kiezen.

• Zelfs een potje FIFA spelen met je favoriete speler was mogelijk, zoals nieuwkomer Sergio Padt met fans van zijn club FC Groningen.

'Als we overwinteren in de Champions League, zou dat hetzelfde betekenen als de tweede plaats van dit seizoen.'
• Een opmerkelijke uitspraak van Ralph Hasenhüttl. De trainer van RB Leipzig zegt dat hij komend seizoen de Bundesliga belangrijker vindt dan de Champions League, waarvoor de club zich voor het eerst in de prille historie plaatste. 'De wedstrijden in de Champions League mogen er niet toe leiden dat we in de Bundesliga minder presteren. Als we ons komend seizoen niet kwalificeren voor Europees voetbal, zal het lastig worden om spelers als Naby Keïta en Emil Forsberg te behouden.' (Bild)

Lex Immers is al helemaal geaard in België. In het onderstaande filmpje ondervraagt hij ploeggenoot Björn Engels en kan hij af en toe zijn lach niet inhouden.

Mario Balotelli schreeuwde het de afgelopen jaren van de daken: 'Ik ga ooit de Gouden Bal winnen.' Op 26-jarige leeftijd heeft de spits van Olympique Nice afscheid genomen van die droom, vooral door de fenomenen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. 'Ik zou eerst hen om het leven moeten brengen', zegt Balotelli op schertsende toon tegen ESPN. 'Als je kijkt naar wat ik allemaal heb gepresteerd, dan is dat niet veel. Ik kan veel meer brengen.'

• Vandaag precies zestien jaar geleden vierde Fernando Torres zijn debuut bij Atlético Madrid, dat toen uitkwam in de Segunda División.

Rui Patrício is in zijn geboorteplaats Leiria geëerd met een standbeeld vanwege het aandeel van de doelman in de Portugese EK-triomf. Grappen over de buste van Cristiano Ronaldo bleven uit rond de onthulling.

Alan Shearer kan na onderstaande tweet rekenen op veel hoongelach als Harry Kane hem ooit onttroont als topscorer aller tijden in de Premier League.

'Ik pak elke dag een pen en probeer ermee te schrijven. Maar dan met mijn rechtervoet. Ik doe hem tussen twee van mijn tenen.'
Paulo Dybala is vermaard om zijn traptechniek met zijn linkerbeen en trekt nu alles uit de kast om ook met rechts gevaarlijk te worden. (Il Venerdi)

• Een week voor de Champions League-finale tussen Real Madrid en Juventus krijgt Gianluigi Buffon lof toegezwaaid van Zinedine Zidane, de trainer van de Spaanse kampioen. 'Hij is een geboren leider', vertelt de Fransman op de website van de UEFA. 'Als je kijkt naar wat hij altijd heeft gezegd over de spelers die hij heeft ontmoet… dat zegt alles over hoe hij als persoon is, naast het feit dat hij een fantastische keeper is.'

'Wij weten dat we moeten blijven werken aan de lange termijn en moeten zorgen dat we de aansluiting bij de Europese top gaan vinden.'
• In zijn column in De Telegraaf blikt Ajax-directeur Edwin van der Sar terug op de Europese campagne van zijn club. In de Europa League-finale bleek Manchester United met 2-0 te sterk. 'Om een finale te winnen, moeten er minimaal acht spelers top zijn, dat was helaas niet het geval.'

• Liverpool-manager Jürgen Klopp is ook na het seizoen nog op dreef. Tijdens een vrije dag in Sydney, waar The Reds waren voor een oefenduel met Sydney FC, maakte hij kennis met de Australische cultuur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.