Prijs met 223 tegendoelpunten, Tévez kritisch op China

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Prijs met 223 tegendoelpunten, Tévez kritisch op China

• Hekkensluiter worden met 223 tegendoelpunten en dan toch nog een prijs pakken, het lukt SV Oosterheem 10. In de achtste reserveklasse zaterdag presteerden de manschappen het om op een negatief puntenaantal (-1) te eindigen, door een niet tijdige afmelding kreeg de ploeg een punt in mindering. Hierdoor werd de ploeg kampioen van de Kelderklasse. 'Aanvoerder Marcel mocht een kampioenschaal in ontvangst nemen en blikte terug op een seizoen waarin zowaar groei te zien was. Want daar waar er in het begin nog met 20-3 verloren werd, was dat op het eind nog maar 1-4', valt te lezen op de Facebook-pagina van De Kelderklasse.

'Het enige probleem is dat hij zei dat hij een pornoster wil worden'
• Birmingham City-manager Harry Redknapp polste Benoît Assou-Ekotto of de voormalig linksback van Tottenham Hotspur oren had naar een nieuwe samenwerking, maar kreeg een opmerkelijk antwoord van de Kameroener die tegenwoordig bij FC Metz speelt. 'Misschien kan ik hem overtuigen nog een jaar door te gaan voordat hij dat gaat doen. Wat een goede speler. Hij zou zomaar voor Birmingham kunnen spelen volgend jaar.' (Birmingham Mail)

'Ik denk niet dat de Super League zich kan meten met de Europese topcompetities. En dat gaat ook de komende vijftig jaar niet gebeuren.'
Carlos Tévez heeft aan den lijve ondervonden wat het niveau van de Chinese Super League is en de duurbetaalde Argentijn is niet onder de indruk. 'Het voetbal is erg verschillend, de mensen beleven het ook anders. Chinese voetballers zijn niet erg fysiek, maar wel erg naïef. Technisch zijn ze niet erg goed, maar met de regel die de regering heeft ingesteld denk ik dat er dingen zullen gaan verbeteren.' (Movistar)

• OnsOranje snakt naar het moment dat zowel Davy Pröpper als Marco van Ginkel zich mag melden bij het Nederlands elftal. De middenvelders van PSV, die een gezamenlijk verleden hebben bij Vitesse, lopen elkaar telkens mis bij het nationale elftal.

'Hij is de beste speler die ik ooit heb gezien.'
• Niemand minder dan Diego Maradona drukte dit stempel op Francesco Totti, die aan het einde van dit seizoen stopt bij AS Roma. De Argentijnse legende kan wel eens een belangrijke rol hebben gespeeld in de beslissing van Totti. 'Ik de beste speler die Maradona ooit heeft gezien? Nu kan ik met een gerust hart stoppen.'

• In samenwerking met FIFA 17 heeft de Bundesliga het Team van het Seizoen bekendgemaakt. Meer dan zeven miljoen mensen stemden. Van kampioen Bayern München kregen Manuel Neuer, Mats Hummels, Thiago Alcántara en Robert Lewandowski een eervolle vermelding, ook topscorer Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) kreeg voldoende stemmen. Op de site van de Bundesliga staan meer statistieken over de verkiezing.

• Op geheel eigen wijze maakt Patrice Evra bekend dat hij terugkeert op Old Trafford. De Fransman, inmiddels in dienst van Olympique Marseille, speelt mee in de wedstrijd die ter ere van Michael Carrick wordt afgewerkt. Evra speelde van 2006 tot en met 2014 in het shirt van Manchester United, de afgelopen jaren kwam hij ook uit voor Juventus. Oud-spelers als Edwin van der Sar, Rio Ferdinand, Ryan Giggs, Steven Gerrard en Frank Lampard kregen ook een uitnodiging.

• Waar het eten van een pie allemaal niet toe kan leiden. Want wie kent hem inmiddels niet! Wayne Shaw kreeg wereldwijde bekendheid toen de ietwat gezette reservedoelman van non league-club Sutton United tijdens het duel met Arsenal op de reservebank vrolijk zijn tanden zette in een 'pie'. Dat hem dat zijn baan kostte bij de stuntende bekerploeg (FA Cup) deerde niet. Bij het plaatselijke AFC Totton is hij nu aangesteld als commercieel directeur en spreken ze in de verklaring van een 'huge signing' en denken ze een 'huge step' te kunnen zetten. Overigens kreeg Shaw direct na zijn veelbesproken maaltijd al het verwijt uit commercieel oogpunt gehandeld te hebben; er was immers ingezet op een dergelijke actie. Bij de plaatselijke trots kan Shaw nu bewijzen of hij daadwerkelijke over een bovengemiddeld commercieel gevoel beschikt.

• Op de jaarlijkse 'begrafenis-conventie' in Spanje was een van de blikvangers de heuse Real Madrid-kist. Zo kunnen de allergrootste fans hun geliefde club dus ook na de dood steunen. Eigenlijk zou hier dus sprake zijn van een 'Koninklijke' begrafenis.

Francesco Totti gaat stoppen bij zijn geliefde AS Roma. Vanwege dat nakende afscheid nam hij de spelersgroep mee uit eten en werd dit kiekje geschoten. Speciale aandacht voor de schoenen van Il Bimbo d'Oro. Lees hier een uitgebreid portret over het einde van het tijdperk-Totti.

• Tsja… De grappen zijn deze week niet van de lucht als Arsenal-uitblinker Alexis Sánchez dit filmpje via Instragram de wereld inslingert. Aan eenieder om een onderschrift te bedenken. We geven vast een voorzet: "Alexis Sánchez viert eerste titel Arsenal sinds 2004."

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Het is een publiek geheim dat tennisser Rafa Nadal een groot Real Madrid-fan is. Dat hij zich evenwel ook met het beleid van de club bezighoudt is nieuw. De superster belde immers de grote baas Florentino Perez op met een opdracht: zo snel mogelijk Marco Asensio vastleggen! En dat lukte. (Marca)

'Het liefst zou ik deze hele selectie bij elkaar houden.'
Ajax-trainer Peter Bosz zou graag verder sleutelen aan de huidige selectie, die woensdagavond de Europa League-finale met 2-0 verloor van Manchester United. (De Telegraaf)

'Ik hoop dat ik daar kan terugkeren.'
• Hoewel zijn trainer dus de Ajax-selectie bij elkaar wil houden, is de kans dat Bertrand Traoré volgend seizoen nog in Amsterdam speelt niet enorm groot. Zelf heeft de Chelsea-aanvaller immers de voorkeur om alsnog in Londen te slagen. (De Telegraaf)

'Bedankt voor alle berichtjes op Tinder, jullie zijn geweldig.'
Arek Milik bedankt op Twitter alle fans die hem via de dating-app benaderden. Napoli en Tinder gingen een samenwerking aan, waardoor fans een date met de Poolse spits konden winnen. Op Twitter bedankt hij voor de vele berichtjes. Onduidelijk is of er een nieuwe liefde opgebloeid is tussen de Pool en zijn grootste fans.

'United heeft voor een opsteker gezorgd en daar was het om te doen. We kunnen trots zijn, dit is een geweldige prestatie.'
Sir Alex Ferguson, de legendarische ex-manager van Manchester United, meent dat zijn geliefde club de door de aanslag zo geraakte stad weer een reden voor een kleine glimlach heeft gegeven door van Ajax te winnen. (The Guardian)

• 26 mei, een speciale dag voor Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.