United verpulvert Anita en De Jong, hoop voor Heitinga

Reacties

Manchester United deed met een 4-0 zege op bezoek bij Newcastle United goede zaken in de strijd om Europees voetbal. Fulham boekte een cruciale zege bij Aston Villa, terwijl Michel Vorm uitgroeide tot schlemiel bij Swansea tegen Hull City.

United verpulvert Anita en De Jong, hoop voor Heitinga

Newcastle United - Manchester United 0-4
Bij Manchester United ontbrak behalve Robin van Persie ook Wayne Rooney. Hij kampt met een teenblessure. Newcastle United, met Luuk de Jong en Vurnon Anita in de basis, zag dus kans op een stunt. The Magpies speelden dan ook een prima eerste helft, maar de laatst overgebleven sterspeler van United maakte in de eerste helft het verschil. Juan Mata (foto boven) krulde een vrije trap achter Rob Elliot, de vervanger van de geblesseerde Tim Krul. Even later leek United op 2-0 te komen, maar het geplaatste schot van Javier Hernández strandde op de paal.

De tweede treffer van United kwam er kort na rust alsnog. Hernández speelde af op Mata, waarna de Spanjaard Elliot uitkapte en afrondde. Kort daarna kwam Alexander Büttner binnen de lijnen bij United en hij zag zijn team op 3-0 komen door een intikker van Hernández op aangeven van Kagawa. De 4-0 kwam vlak voor tijd op naam van Adnan Januzaj.

Door de zege stijgt Manchester naar de zesde plaats. De club van David Moyes heeft drie punten minder dan Everton, dat vijfde staat maar nog twee duels tegoed heeft. Die plaats geeft recht op kwalificatie voor de Europa League. Het gat met de vierde plaats van Arsenal, dat zondag tegen Everton speelt, bedraagt zeven punten. Newcastle staat negende en kan kwalificatie voor de Europa League wel vergeten.

Aston Villa - Fulham 1-2
Hekkensluiter Fulham móést op bezoek bij Aston Villa winnen om een reële kans te houden op lijfsbehoud. Manager Felix Magath had Maarten Stekelenburg wederom op de bank geposteerd, terwijl John Heitinga in de basis begon. Bij Aston Villa, dat ook nog niet helemaal veilig was, stonden Ron Vlaar en Leandro Bacuna aan de aftrap.

John Heitinga in duel met Leandro Bacuna.
John Heitinga in duel met Leandro Bacuna.

Kieran Richardson opende kort na rust de score voor Fulham met een keiharde knal vanaf de rand van het strafschopgebied. De club uit Londen hield die voorsprong niet lang vast, want Grant Holt bracht de stand twintig minuten voor het einde op 1-1. Een ingreep op de doellijn van Matt Lowton voorkwam kort daarna een doelpunt van Lewis Holtby. Vier minuten voor het einde was Holtby alsnog belangrijk voor Fulham, want de Duitser gaf de assist voor de winnende treffer van Hugo Rodallega, die uit zijn corner raak kopte.

Door de zege verlaat Fulham de laatste plaats en passeert het Sunderland en Cardiff City. Het gat met de veilige zeventiende plaats van Norwich City bedraagt vijf punten. Volgende week ontvangt Fulham die club op Craven Cottage.

Hull City - Swansea City 1-0
Bij Swansea City begonnen Michel Vorm en Jonathan de Guzman in de basis en die eerste ging niet vrijuit bij het openingsdoelpunt van Hull City in de 39ste minuut. Liam Rosenior zette voor vanaf rechts en de daaropvolgende inzet van George Boyd leek houdbaar, maar Vorm schatte de inzet verkeerd in met een doelpunt tot gevolg.

Swansea kwam die domper niet meer te boven en zakt daardoor naar de vijftiende plaats en heeft 33 punten. Hull klimt naar plek twaalf en heeft 36 punten en lijkt daarmee zo goed als veilig.

Overige uitslagen
Cardiff City - Crystal Palace 0-3
Norwich City - West Bromwich Albion 0-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.