Dubieus doelpunt helpt Manchester City op weg

Manchester City heft een belangrijke zege geboekt in de strijd om het kampioenschap in de Premier League. Mede dankzij een doelpunt dat afgekeurd had moeten worden wegens buitenspel won City ruim van Southampton: 4-1.

City kende een bliksemstart tegen Southampton, doordat Yaya Touré al na drie minuten een strafschop, die werd toegekend na een overtreding van José Fonte op Edin Dzeko, benutte. Scheidsrechter Chris Foy gaf ook Southampton in de 37ste minuut een strafschop, waardoor de bezoekers via Rickie Lambert weer op gelijke hoogte kwamen. Tussendoor was het publiek opgeschrikt, doordat Jay Rodriguez op een brancard het veld verliet met een op het oog ernstige knieblessure. Hij dreigt hierdoor het WK met Engeland mis te lopen.

In de extra tijd voor rust viel de beslissing in de wedstrijd, toen Samir Nasri (foto boven) een geweldige aanval van City afrondde met een droge schuiver. Foy zag echter over het hoofd dat aangever David Silva meters buitenspel stond toen hem de bal werd aangespeeld. Na deze discutabele 2-1 sloeg City direct nog een keer toe, toen Dzeko een geweldige voorzet van Aleksandar Kolarov tegen de touwen kopte.

Deze twee treffers kwam Southampton niet meer te boven en in de slotfase werkte Stevan Jovetic nog aan het doelsaldo voor City door de 4-1 in te tikken. Dankzij de overwinning nadert City koploper Liverpool op een punt. Het elftal van manager Manuel Pellegrini speelde echter een wedstrijd minder en heeft het in de titelstrijd dus nog steeds in eigen hand.