United Vansen verwijt ADO gebrek aan initiatief en visie

Reacties

United Vansen stelt in een persverklaring in de afgelopen twee jaar geen enkele rol te hebben gespeeld bij de dagelijkse gang van zaken bij ADO Den Haag. Aan de zijde van clubeigenaar Hui Wang is dan ook met ongeloof gereageerd op berichten vanuit de club dat er getracht wordt een Chinees handelshuis te maken van ADO.

United Vansen verwijt ADO gebrek aan initiatief en visie

In een statement slaat Terry Wang, de zoon van, terug. 'De directie van ADO Den Haag heeft twee jaar lang in alle vrijheid ieder besluit kunnen nemen. Vanzelfsprekend had United Vansen een aantal zakelijke strategieën toen het de aandelen van ADO overnam.' Wang doelt daarbij onder andere op het voorstel om twee grote Chinese talenten bij ADO onder te brengen, zodat Chinese spelers beter worden door op een hoger niveau te trainen. Bovendien zou het commercieel een aantrekkelijke zet zijn. Later volgden voorstellen om Gao Hongbo aan te stellen als assistent-trainer en een jonge Chinese doelman toe te voegen aan de jeugdselectie van ADO. Dat werd door het management van ADO tegengehouden, zo legt Wang uit.

Als voorbeeld wordt de transfer genoemd van Yuning Zhang, die momenteel bij Vitesse onder contract staat. Iets wat volgens Wang zeer lucratief is. 'Als ADO zijn zaken goed op orde zou hebben gehad, zou een dergelijk project vorig jaar al kunnen zijn gestart. De opbrengsten waren dan nu al in de jaarcijfers terug te vinden. Waarom het management van ADO dergelijke winstgevende projecten voortdurend heeft geblokkeerd, kunnen we met geen mogelijkheid begrijpen', is te lezen in de verklaring.

Televisiestation
En dan was er nog het plan om een Chinese speler naar Den Haag te halen en zijn ontwikkeling een jaar te laten volgen door een Chinees televisiestation. De kritische benadering van ADO en uiteindelijk afwijzing zette kwaad bloed bij United Vansen, dat een eigen lezing heeft. De deal met het mediabedrijf werd gesloten, zodat de transfer ADO geen geld zou kosten. De Eredivisionist zou profiteren als de speler werd verkocht aan een Chinese club.

'Met het managementteam van ADO was alles goed doorgesproken. Op 31 augustus 2016 om 23.55 uur liet ADO echter weten dat de deal niet door kon gaan', aldus Wang, die zijn frustratie niet onder stoelen of banken steekt. 'Door de transfer van deze Chinese speler tegen te houden, heeft ADO veel geld verloren. De vraag is opnieuw wie hiervoor verantwoordelijk is. Mogen wij ons zo langzamerhand afvragen of het managementteam van de club wel capabel is? Door het gebrek aan initiatief en visie is het management van ADO er de oorzaak van dat de afgelopen twee jaar United Vansen een aantal zakelijke doelen niet heeft kunnen verwezenlijken en ADO daardoor veel geld is misgelopen.'

Lees alles over het conflict tussen ADO en clubeigenaar Hui Wang in ons dossier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.