Ook gemeente overweegt stappen tegen Hui Wang

Reacties

Ook de gemeente Den Haag overweegt om eigenaar Hui Wang van ADO Den Haag voor de rechter te slepen. Dinsdag overhandigde de club zelf al een dagvaarding aan vertegenwoordigers van United Vansen. Dat gebeurde tijdens de ingelaste algemene aandeelhoudersvergadering. 

Ook gemeente overweegt stappen tegen Hui Wang

Dinsdag werd ook duidelijk dat grootaandeelhouder Wang, die zelf niet aanwezig was, het onmiddellijke aftreden eist van de commissarissen Martin Toet en Kees Jansma. Zij zouden beiden moeten worden vervangen door Chinese kandidaten. Wethouder Tom de Bruijn schrijft aan de gemeenteraad dat het college op basis hiervan mogelijk (het is in strijd met de statuten) juridische actie onderneemt.

De aandeelhoudersvergadering van dinsdag verliep uiterst woelig. Een poging om Wim Deetman als commissaris uit zijn functie te zetten mislukte, omdat Deetman er zit als vertegenwoordiger van de gemeente die in bezit is van een gouden aandeel.

Nadat de Chinese eigenaren het vertrek eisten van Toet en Jansma verlieten medecommissarissen Deetman en Martin Jol uit protest de vergadering. De dagvaarding van Wang zal ongetwijfeld ook gevolgen hebben op de werkvloer. Directeur Mattijs Manders, die namens de NV ADO Den Haag de procedure in werking heeft gezet, staat nu recht tegenover grootaandeelhouder Hui Wang.

De PVV en Groep de Mos deden begin deze week al een klemmend beroep op De Bruijn. De Haagse lokale partijen roepen hem op in te grijpen nu ADO Den Haag op ramkoers ligt met de grootaandeelhouder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.