ADO-directeur over Wang: 'Een bizarre situatie'

Reacties

Namens ADO Den Haag heeft algemeen directeur Mattijs Manders toelichting gegeven op het slepende conflict met United Vansen en Hui Wang.

ADO-directeur over Wang: 'Een bizarre situatie'

ADO heeft zijn Chinese grootaandeelhouder gedagvaard vanwege het niet nakomen van zijn financiële verplichtingen.

'Ik doe er alles aan om die rekening betaald te krijgen', aldus Manders op de clubsite van ADO over de niet-betaalde gelden vanuit China. 'Wij denken dat er toezeggingen gedaan zijn waarop basis van ADO geacteerd heeft en kosten gemaakt heeft. De debiteur moet zijn afspraak nakomen', doelt hij op United Vansen en Wang.

'De overige aandeelhouders en de raad van commisarissen zijn het met elkaar eens. United Vansen denkt er anders over. Als je er onderling niet uitkomt, is het in Nederland zo geregeld dat je de rechter vraagt om uitspraak te doen. Dat zou nu ook kunnen', vervolgde Manders over het aanspannen van een kort geding, dat mogelijk in december al dient.

'Het is een vrij bizarre situatie', ging Manders verder. De algemeen directeur begrijpt weinig van de reactie van Wang, die stelde dat hij niets weet van financiële problemen bij de club. 'Wij hebben in oktober tijdens twee vergaderingen urenlang daarover gesproken. Blijkbaar gaat er in de communicatie iets niet goed.'

Door het uitblijven van het geld uit China komt ADO in de problemen met betrekking tot het licentiereglement van de KNVB. 'De uitkomsten en gevolgen zijn nog niet duidelijk, maar ik maak me er wel zorgen over. We moeten richting de bond alle zeilen bijzetten voor de toekomst van de club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.