United speelt directe concurrent Tottenham van de mat

Reacties

Zes dagen nadat manager Louis van Gaal zijn laatste kans op een hoofdprijs zag vervliegen met een 2-1 nederlaag tegen Arsenal, heeft Manchester United veel indruk gemaakt in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur: 3-0. Het heeft grote gevolgen voor de strijd om de Champions League-tickets.

United speelt directe concurrent Tottenham van de mat

United won de afgelopen weken in de Engelse competitie weliswaar vijf van de zeven laatste duels, maar het spel was in die wedstrijden vaak niet om aan te zien. De onvrede op Old Trafford werd alleen maar groter toen afgelopen maandag Arsenal de kans op de eerste FA Cup sinds 2004 deed vervliegen. Juist tegen Tottenham, de aartsrivaal van The Gunners, gaven de spelers van United de reactie die ze moesten geven door - waarschijnlijk - de beste wedstrijd van het seizoen te spelen.

Spurs had met een zege op Old Trafford op gelijke hoogte kunnen komen met United, maar het tegenovergestelde gebeurde. In een ijzersterke eerste helft lieten de The Red Devils nauwelijks iets heel van de ploeg van de voormalige Eredivisonisten Jan Vertonghen, Christian Eriksen, Nacer Chadli en Moussa Dembélé. Het was vooral de manier waarop dat gebeurde die indruk maakte. Dankzij felle pressie en voetbal op hoog tempo was de eindstand halverwege al bereikt.

Wayne Rooney viert zijn indrukwekkende treffer door 'knock-out' te gaan, een verwijzing naar een voorval van eerder dit seizoen, dat vanochtend uitlekte. Destijds ging de United-captain in zijn eigen keuken echt knock-out toen hij aan het boksen was met Stoke City-speler Phil Bardsley.
Wayne Rooney viert zijn indrukwekkende treffer door 'knock-out' te gaan, een verwijzing naar een voorval van eerder dit seizoen, dat vanochtend uitlekte. Destijds ging de United-captain in zijn eigen keuken echt knock-out toen hij aan het boksen was met Stoke City-speler Phil Bardsley.

Marouane Fellaini opende al na negen minuten de score met een diagonaal schot in de verre hoek na een goede combinatie tussen Daley Blind en Michael Carrick. De laatste maakte tien minuten later met een bekeken kopbal zelf zijn eerste treffer van het seizoen. De kers op de taart was het doelpunt van Wayne Rooney, die met een ijzersterke dribbel de voltallige Spurs-defensie zijn hielen liet zien na onnodig balverlies van Nabil Bentaleb.

De rol van Rooney was opmerkelijk, want tegen Tottenham stond de 29-jarige Engelsman weer in de spits in plaats van op het middenveld. Tegen Arsenal scoorde hij op die positie ook al. Omdat aan de andere kant van het veld Harry Kane, de coming man van het Engelse voetbal, er bovendien niet aan te pas kwam, was doelman David de Gea eens niet de uitblinker bij United. Dat kon zich daardoor veroorloven om in de tweede helft gas terug te nemen. De 3-0 zege kwam desondanks niet meer in gevaar.

Het gat met nummer twee stadgenoot City bedraagt voor United daardoor nu nog maar twee punten. Nummer drie Arsenal heeft er slechts eentje meer dan de ploeg van Van Gaal, terwijl de voorsprong op de achtervolgers Liverpool, Southampton en Tottenham Hotspur is toegenomen tot respectievelijk vijf, zes en zes punten. Plaatsing voor de Champions League, volgens Van Gaal de belangrijkste doelstelling, lonkt daardoor voor United. De tweede en derde plaats geven directe toegang.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.