United heeft geen kind aan Shrewsbury in FA Cup-toernooi

Reacties

Manchester United heeft zich in de achtste finale van het toernooi om de FA Cup niet laten verrassen door League One-club Shrewsbury Town. De ploeg van manager Louis van Gaal nam eenvoudig afstand: 0-3.

United heeft geen kind aan Shrewsbury in FA Cup-toernooi

Shrewsbury schakelde in 2003 met Everton voor het laatst een Premier League-club uit in het FA Cup-toernooi, maar een stunt hing maandagavond geen moment in de lucht. Manchester United was heer en meester, al waren The Mancunians een tijdlang wel ongelukkig in de afwerking. Zo leek een vrije trap van Memphis Depay op weg naar de kruising, maar raakte de bal het hoofd van Anthony Martial. Laatstgenoemde startte in de spits, terwijl Memphis vanaf links speelde. Daley Blind stond in het hart van de defensie.

Het was Blinds collega-verdediger Chris Smalling die de ban brak voor de bezoekers. Het schot van de opgekomen Engelsman was niet zuiver, maar al stuiterend belandde de bal achter Shrewsbury-goalie Jayson Leutwiler. Juan Mata nam in de extra tijd van de eerste helft de spanning verder weg door met een loepzuivere vrije trap de marge te verdubbelen. Dat Shrewsbury voor rust één balcontact had in het vijandelijke strafschopgebied was tekenend voor de onmacht van de huidige nummer 21 van de League One.

Van Gaal, die Joe Riley in de tweede helft liet debuteren, gunt de door United opgeleide Jesse Lingard de laatste weken het vertrouwen en de 23-jarige Engelsman betaalde dat kort na rust terug met zijn derde goal in februari. Uit een pass van Ander Herrera tekende Lingard voor de 0-3. Een recordzege onder Van Gaal lonkte voor United. Vorig seizoen waren The Red Devils onder leiding van de Nederlander een keer met 4-0 te sterk voor Queens Park Rangers, terwijl Club Brugge in de voorronde van de Champions League deze jaargang eveneens met 4-0 verslagen werd.

De Manchester United-aanvallers werden bij vlagen hard aangepakt door de Shrewsbury Town-defensie, zo ondervond Memphis Depay.
De Manchester United-aanvallers werden bij vlagen hard aangepakt door de Shrewsbury Town-defensie, zo ondervond Memphis Depay.

Van een evenaring van het record kwam het echter niet omdat zuiverheid ontbrak in de afwerking. Zo zag invaller Will Keane zijn schot tegen de paal belanden. De 23-jarige Engelsman viel korte tijd later geblesseerd uit, waardoor United de wedstrijd eindigde met tien man. Van Gaal had immers al drie keer gewisseld. Shrewsbury zocht tevergeefs naar de eretreffer, terwijl United ook niet meer tot scoren kwam.

Dankzij de 3-0 zege houdt Van Gaal uitzicht op het winnen van de FA Cup in zijn tweede seizoen op Old Trafford. Waar het in de competitie niet wil vlotten (United staat vijfde), is de ploeg van de Nederlander in het Engelse bekertoernooi en in de Europa League nog kansrijk. Tegen FC Midtjylland moet de Engelse grootmacht zich donderdag wel herstellen na een 2-1 nederlaag op Deense bodem. In het toernooi om de FA Cup wacht in de kwartfinale een confrontatie met West Ham United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.