United-back Shaw raakte bijna zijn been kwijt na tackle Moreno

Reacties

Luke Shaw heeft een mooie week achter de rug. De 23-jarige linksback werd bij Manchester United uitgeroepen tot Speler van de Maand en keerde terug in de selectie van het Engelse nationale elftal. De linkspoot blikte daar op een persconferentie nog één keer terug op zijn zware beenblessure.

United-back Shaw raakte bijna zijn been kwijt na tackle Moreno

Op 15 september 2015 speelde Manchester United zijn eerste groepsduel van de Champions League tegen PSV. Shaw begon aan een rush, maar werd hard gestuit door PSV-verdediger Héctor Moreno. De jonge back liep daarbij een dubbele beenbreuk op, maar het had nog veel erger af kunnen lopen, zo vertelde Shaw dinsdag.

De Engelsman werd per brancard van het veld gedragen en direct naar een ziekenhuis vlakbij Eindhoven gebracht. United wilde hem eigenlijk naar Manchester laten vliegen om daar aan zijn herstel te beginnen, maar doktoren drongen aan om hem in Nederland al naar het ziekenhuis te brengen. En dat was maar goed ook, want in het ziekenhuis werden twee bloedpropjes ontdekt, die met spoed verwijderd moesten worden. Als dat niet gebeurde, moest zijn been geamputeerd worden.

'Ik was heel dicht bij het kwijtraken van mijn been. Dat wist ik pas zes maanden later, toen de dokter het me vertelde. Maar als ik terug was gevlogen, was ik waarschijnlijk mijn been kwijtgeraakt vanwege de bloedproppen', blikte Shaw terug. 'Ik heb twee littekens aan de zijkant van mijn been waar ze me opensneden en de propjes eruit haalden. Ik heb veel complicaties gehad in mijn been, maar ik voel me nu erg sterk en mijn rechterbeen is weer net zo goed als voor de breuk.'

Dat heeft wel lang geduurd. 'Na die beenbreuk beleefde ik een erg zware tijd. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik er niet aan heb gedacht om te stoppen. Het duurde zo lang, elke dag hetzelfde doen. Ik kon niets anders doen vanwege die beenbreuk. Het was frustrerend, maar ik ben erbovenop gekomen.'

Shaw speelt met Engeland op 8 september in de Nations League tegen Spanje. Drie dagen later wacht een vriendschappelijke confrontatie met Zwitserland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.