Ünal bij FC Twente in het spoor van Hakan Sükur

Reacties

Enes Ünal (19) heeft naar eigen zeggen 'de moeilijke weg' genomen. De spits van FC Twente koos op achttienjarige leeftijd voor een vierjarig contract bij Manchester City, waar de meeste Turkse talenten die stap niet durven of willen maken.

Ünal bij FC Twente in het spoor van Hakan Sükur

Zijn eerste trainingskamp met Manchester City in Australië zal hij nooit vergeten. Het was in de zomer van het vorige jaar en het voelde alsof hij werd gecentrifugeerd in een tornado. 'Het tempo lag zó hoog dat ik geregeld dicht tegen overgeven aan zat', haalt Ünal die periode terug.

Daarna werd besloten dat Ünal voor twee seizoenen werd uitgeleend aan RC Genk, ten einde in de Belgische competitie te worden klaargestoomd voor de grote sprong voorwaarts. Een succes werd het niet. Na een half jaar zocht hij zijn heil wat noordelijker. 'Na mijn slechte periode in Genk zat ik in een wak, maar NAC heeft me erbovenop geholpen.'

City wilde dat Ünal na zijn successen in Breda op een hoger niveau zijn kunsten ging vertonen. 'Toen FC Twente ter sprake kwam, was ik direct enthousiast', aldus de spits. 'Al mijn verwachtingen zijn tot nu toe uitgekomen. Wat me ook aanspreekt, is dat we geen oude, cynische spelers hebben die continu de jonge jongens aan het uitschelden zijn.' Door zijn zes goals in zes wedstrijden wordt Ünal in Turkse media al gezien als opvolger van de legendarische spits Hakan Sükur.

Ünal gedijt goed in de positieve sfeer van saamhorigheid in Enschede. 'Het herinnert me aan de belofte die ik heb gedaan aan Peter Maes, de trainer van Genk die dacht dat ik het de eerstkomende jaren niet zou redden. Ik stuur je wel een paar kaartjes als ik succesvol ben, zei ik bij het afscheid. Ik denk dat de tijd daarvoor nu wel is aangebroken. Ajax-thuis is een mooie wedstrijd voor hem, denk je niet?'

In de nieuwe VI en op VI Premium komt Ünal uitgebreider aan het woord, ook over zijn band met Manchester City en zijn dromen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.