Uitspraak KNVB bespaart FC Twente miljoen euro

Reacties

De arbitragecommissie van de KNVB heeft FC Twente in het gelijk gesteld in de zaak die was aangespannen door makelaarskantoor Wasserman. Zaakwaarnemer Rob Jansen meende recht te hebben op één miljoen euro, maar dat blijft de financieel geplaagde Tukkers bespaard.

Uitspraak KNVB bespaart FC Twente miljoen euro

Dat bedrag is gebaseerd op de deals die Jansen in respectievelijk 2011 en 2014 sloot voor Tim Hölscher en Kamohelo Mokotjo. Twente was het daar niet mee eens, waardoor Wasserman de betaling via een arbitragezaak bij de KNVB wilde afdwingen. 'Er is een verschil van mening over diverse commissiebetalingen', lichtte de inmiddels vertrokken Twente-directeur Onno Jacobs de gang van zaken destijds toe.

De arbitragecommissie heeft geoordeeld dat het bedrag 'nu niet opeisbaar is', zo valt te lezen op de website van de Tukkers. Het merendeel van de hoofdsom van de vordering is afgewezen. 'De arbitragecommissie geeft daarbij aan niet tussentijds te kunnen oordelen over de vraag of bij een eventuele verkoop van Mokotjo sprake is van een transfer die leidt tot een betalingsverplichting voor FC Twente', zo valt te lezen in het statement.

Twente kreeg in december tijdens het zogeheten tussenvonnis al te horen dat de betalingen die de club heeft gedaan rondom het nieuwe contract van Hölscher terecht waren. Die bedragen zijn inmiddels voldaan. Daarnaast oordeelde de arbitragecommissie toen al dat het bedrag dat was gemoeid met de transfer van Mokotjo nog niet opeisbaar was. Wasserman kon geen bewijs leveren om aan te tonen dat het wél recht had op geld.

Erfenis
De zaak tussen Twente en Wasserman – volgens directeur Jan van Halst een 'erfenis uit het verleden' - is daarmee nog niet gesloten, want de Eredivisie-club heeft bij het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI) een zaak aangespannen waarin het een bedrag terugvordert van het makelaarskantoor. Die betaling is in het verleden al gedaan, maar volgens het huidige bestuur van Twente is niet duidelijk welke diensten Wasserman daarvoor heeft geleverd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.