Uitgerekend Gladon pijnigt Sparta in kelderkraker vol consternatie

Reacties

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond een klassieke zespuntenwedstrijd gewonnen van Sparta Rotterdam. In eigen huis gebeurde er vooral in de eerste helft van de inhaalwedstrijd veel, de arbitrage had zijn handen vol aan de kelderkraker. Het duel stond oorspronkelijk in februari al op de agenda, maar door storm Eunice ging er toen een streep door het treffen. Door de zege komt Fortuna los van de degradatiezone.

Uitgerekend Gladon pijnigt Sparta in kelderkraker vol consternatie
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
3 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Al in de tiende minuut brak het los in de spannende wedstrijd te Limburg, met een goal van Mats Seuntjens die niet doorging. Hij schoot raak, maar er was al gefloten voor een overtreding tegen Sparta. Het zorgde voor de eerste onrust in deze degradatiethriller, maar de kritiek van Fortuna verstomde erg snel. Uit de vrije trap die werd gegeven schoot Seuntjens immers raak, doelman Maduka Okoye stond aan de grond genageld tijdens de vrije trap.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook in het resterende deel van de eerste helft stond de spanning er flink op, tien minuten voor rust sloeg Fortuna opnieuw toe. Uitgerekend Paul Gladon, die namens Sparta debuteerde in het betaald voetbal, kopte raak na een voorzet van Zian Flemming. Bij die eerste goal voor Fortuna bleef het niet voor Gladon, een kwartier voor tijd besliste hij de wedstrijd met opnieuw een kopbal.

Dat de spits de 3-0 kon maken, had ook te maken met een beslissing van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Hij besloot vlak voor rust op aanraden van de VAR de aansluitingstreffer van Sparta af te keuren. Volgens de arbitrage was het kopdoelpunt van Bart Vriends niet geldig, omdat hij daarvoor aan het shirt van Seuntjens had getrokken. Het moment werd door de technische staf van Sparta herhaaldelijk teruggekeken op de telefoon.

Serdar Gözübüyük beleefde een drukke avond.
© Pro Shots
Serdar Gözübüyük beleefde een drukke avond.

De tweede helft leverde dus een stuk minder vertier voor de neutrale kijker op, de 3-0 van Gladon was het eerste serieuze hoogtepunt in het tweede bedrijf. Vlak voor tijd deed de VAR dan toch nog zijn intrede in de tweede helft: de 4-0 van Charlison Benschop werd afgekeurd wegens buitenspel. De voorsprong van Fortuna kwam in de slotfase logischerwijs niet meer in gevaar, waardoor de Limburgers op drie punten van nummer zestien PEC Zwolle komen.

Sparta blijft hekkensluiter, maar krijgt snel de ideale kans om drie punten te pakken. Komende dinsdag moeten de Spartanen in totaal zes minuten een 0-1 voorsprong bij Vitesse zien te verdedigen. Begin maart werd de wedstrijd gestaakt, maar de KNVB besloot dat de laatste minuten van het duel uitgespeeld moeten worden.

Fortuna Sittard Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Sparta Rotterdam
34
8
11
15
30-48
-18
35
15
Fortuna Sittard
34
10
5
19
36-67
-31
35
16
Heracles Almelo
34
9
7
18
33-49
-16
34
17
Willem II
34
9
6
19
32-57
-25
33
18
PEC Zwolle
34
7
6
21
26-52
-26
27
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.