Uitgerekend Coman velt Oude Dame: 'Kan ik niet bij stilstaan'

Reacties

Dat uitgerekend Kingsley Coman (19) woensdagavond de return van de Champions League-kraker tussen Bayern München en Juventus omdraaide, is dubbel zuur voor De Oude Dame. De jonge aanvaller wordt immers aan Bayern verhuurd door de club uit Turijn.

Uitgerekend Coman velt Oude Dame: 'Kan ik niet bij stilstaan'

Coman mocht in München na zestig minuten zijn entree maken van trainer Pep Guardiola. Op dat moment keek Bayern nog aan tegen een 0-2 achterstand en wees niets op een comeback. De jonge Franse aanvaller, die voor twee jaar is gehuurd van Juve, bleek evenwel een gouden greep. Met een perfecte assist bediende hij in de ultieme slotfase van de reguliere speeltijd Thomas Müller, die met zijn 2-2 een verlening afdwong. Daarin bekroonde Coman zijn heldenrol door de 4-2 binnen te krullen.

'Het was een geweldige teamprestatie', zo wilde de uitblinker direct na afloop niet alle lof naar zich toetrekken. 'Ik ben enorm gelukkig bij Bayern. Natuurlijk is dit vervelend voor hen, maar ik kan daar niet bij stilstaan. Ik kom nu uit voor Bayern en wij hebben gewonnen', refereerde Coman aan het feit dat hij zijn eigenlijke broodheer trof. De aanvaller, op wie Bayern een optie tot koop van 28 miljoen euro bedong, zou in de kwartfinale een andere ex-werkgever kunnen treffen. Voor zijn tijd bij Juventus, groeide hij immers op bij Paris Saint-Germain.

Ook voor middenvelder Arturo Vidal was het treffen met Juve bijzonder. Met die club behaalde hij vorig seizoen nog de finale van de Champions League, waarin het ook nu weer bij de laatste acht zittende Barcelona uiteindelijk te sterk bleek. De Catalaanse grootmacht schakelde vorig seizoen Bayern in de halve eindstrijd uit.

'Natuurlijk ben ik blij dat we door zijn, maar ik leef ook mee met mijn oude club', stelde de afgelopen zomer voor 37 miljoen euro overgenomen middenvelder in de Italiaanse pers. 'Ik heb nog veel vrienden bij Juve en de club zit in mijn hart. Beledigende spreekkoren? Daar heb ik niets van gehoord. Juve speelde geweldig, maar gelukkig hebben wij kunnen winnen. Wij zijn kalm gebleven en eigenlijk nooit bang geweest', vervolgde de Chileen, die afsloot met een grapje. 'Ik moet zeggen dat Juve vorig jaar ook wel wat sterker was', doelend op zijn eigen rol.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.