'Uitgaven Van Gaal richting half miljard in zes maanden'

Reacties

Louis van Gaal gaf afgelopen zomer bijna tweehonderd miljoen euro uit aan nieuwe spelers, maar de manager van Manchester United krijgt komende transferperiode mogelijk een nóg groter budget. De tabloids in Engeland verwachten vuurwerk.

'Uitgaven Van Gaal richting half miljard in zes maanden'

Er wordt gesproken over een budget van liefst 250 miljoen euro. Opvallend, aangezien vice-president Ed Woodward vorige maand nog liet weten niet zomaar met miljoenen te gaan strooien in de komende transferperiode. 'We hebben spelers in het vizier, maar verwachten dat die in de zomer pas komen. Als ze in de winter op de markt komen, kunnen we altijd een poging wagen. Maar ik verwacht niet dat dat gebeurt.'

De club gaf in de zomer miljoenen uit aan de komst van onder anderen Daley Blind, Radamel Falcao (zie foto boven) en Ángel Di María (foto rechts). Maar door de goede resultaten van de laatste weken wil United nu doorpakken, melden de tabloids. Want een flinke kwaliteitsinjectie zou de club de titel zelfs nog kunnen opleveren. De prioriteit ligt bij de verdediging, waarvoor Diego Godín (Atlético Madrid) en Mats Hummels (Borussia Dortmund) al langer in beeld zijn bij Van Gaal.

Maar ook Gareth Bale (Real Madrid), Mario Götze (Bayern München) en Marco Reus (Borussia Dortmund) worden genoemd, terwijl Kevin Strootman (AS Roma) in januari ook herenigd zou worden met Van Gaal. De 24-jarige middenvelder, die acht maanden uit de roulatie was met een kruisbandblessure, speelde veertien interlands onder Van Gaal. Als bondscoach was hij al erg gecharmeerd van Strootman.

Hetzelfde geldt voor Arjen Robben (Bayern München), die het Nederlands elftal afgelopen zomer bijna persoonlijk naar de derde plaats op het WK in Brazilië leidde. Dat terwijl er weinig verwacht werd van Oranje, zeker na de blessure van Strootman. Van Gaal liet meteen na de troostfinale al weten Robben graag mee te nemen naar Manchester, maar de kans is klein dat Bayern de vleugelaanvaller wil laten gaan.

Ook de relatie tussen Van Gaal en Ronald Koeman lijkt op scherp gezet te worden, want Nathaniel Clyne is de beoogde nieuwe rechtsback van United. De verdediger staat nu nog onder contract bij Southampton, dat afgelopen transferperiode bijna een half elftal zag vertrekken naar de Engelse topclubs. Saillant is dat beide clubs elkaar maandag treffen. De komende zomer transfervrije Dani Alves (Barcelona) geldt als alternatief.

Om al deze investeringen mogelijk te maken moeten er ook spelers vertrekken. Het aflopende contract met Michael Carrick, die al sinds 2006 voor de club speelt, wordt waarschijnlijk niet verlengd en ook voor Anderson, Tom Cleverley, Javier Hernández, Anders Lindegaard, Nani, Nick Powell en Wilfried Zaha is er geen toekomst meer, zo wordt er volop gespeculeerd. Over de van AS Monaco gehoorde Radamel Falcao is nog geen beslissing genomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.