Uitblinker Wijnaldum in de race voor Engelse eretitel

Reacties

Georginio Wijnaldum is genomineerd voor de eretitel Speler van de Maand in de Premier League. De Nederlander, die momenteel met Oranje in Sofia verblijft voor het WK-kwalificatieduel met Bulgarije van zaterdagavond, won die prijs nog niet eerder.

Uitblinker Wijnaldum in de race voor Engelse eretitel

Na een dramatische start van 2017 pakte Liverpool in maart de draad weer op. Arsenal en Burnley dolven het onderspit op Anfield en twee keer was Wijnaldum belangrijk met een treffer. Tegen Arsenal zorgde hij in de slotfase voor de beslissing (3-1), een week later tegen Burnley maakte de 26-jarige middenvelder juist de belangrijke aansluitingstreffer, waarna The Reds alsnog de zege binnenhaalden.

Ook in het duel met Manchester City van afgelopen zondag speelde Wijnaldum weer sterk. Het duel in het Etihad Stadium ging in een razend tempo op en neer, maar Wijnaldum wist op het Liverpool-middenveld toch de rust en het overzicht te bewaren. Met een bijzonder fraai wippertje bood hij Adam Lallana in de slotfase bovendien een enorme kans op de winnende treffer, maar de Engelsman maaide na breedleggen van Roberto Firmino volledig over de bal, waardoor het 1-1 bleef.

Die drie sterke optredens van de voormalige speler van Feyenoord, PSV en Newcastle United zijn niet onopgemerkt gebleven in de Premier League. Wijnaldum is één van de zes genomineerden voor de titel Speler van de Maand. Daarvoor heeft hij concurrentie van Artur Boruc en Josh King (AFC Bournemouth), Romelu Lukaku (Everton), Nathan Redmond (Southampton) en Mamadou Sakho (Crystal Palace).

Manager van de Maand
Ook Liverpool-manager Jürgen Klopp mag hopen op een mooie beloning voor de uitstekende maand van The Reds. De Duitser is net als Sam Allardyce (Crystal Palace), Antonio Conte (Chelsea), Eddie Howe (Bournemouth), Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) en Craig Shakespeare (Leicester City) genomineerd voor de titel Manager van de Maand.

Maandag 27 maart wordt bekend welke speler en manager de opvolgers worden van Harry Kane en Pep Guardiola, die in februari met de eretitel aan de haal gingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.