Wijnaldum behoedt Liverpool voor nieuw dieptepunt

Mede door een doelpunt van Georginio Wijnaldum heeft Liverpool met 2-1 van Burnley gewonnen. Gemakkelijk ging het echter allerminst voor The Reds, die zich in het competitieduel terugvochten van een achterstand.

Waar de fans vlak voor de aftrap nog uit volle borst 'You'll Never Walk Alone' zongen, veranderde de stemming na de aftrap snel. Burnley deelde de lakens uit en dat leidde tot gemor op de tribunes. De fans lieten hun onvrede blijken en tot overmaat van ramp voor hen gleed Burnley-aanvaller Ashley Barnes in de zevende minuut een voorzet binnen: 0-1.

De vroege achterstand bevestigde de worstelingen die Liverpool kent tegen ploegen die lager op de ranglijst staan. Dit seizoen leed de ploeg van Jürgen Klopp vijf nederlagen, stuk voor stuk tegen clubs uit het rechterrijtje. In de afgelopen vijf wedstrijden verloor Liverpool van Hull City en Leicester City, terwijl het wel gelijkspeelde tegen Chelsea en won van Tottenham Hotspur en Arsenal. Een nederlaag tegen promovendus Burnley, dat twaalfde staat, zou de goede resultaten tegen de topzes verder teniet doen.

Liverpool viel daarom met man en macht aan om de stand om te draaien, maar stuitte op een stug Burnley. Echte kansen creëerde de thuisploeg niet. Het dichtst bij de gelijkmaker was Liverpool toen Divock Origi onder de bal door ging na een voorzet van Sadio Mané.

In de blessuretijd van de eerste helft hielp Wijnaldum zijn ploeg evenwel uit de brand met de gelijkmaker. De middenvelder ontving de bal in het strafschopgebied, controleerde hem en schoot vervolgens binnen. Het betekende zijn vierde doelpunt in de laatste zes competitiewedstrijden op Anfield.

Een kwartier na rust trok Liverpool de zege naar zich toe door een doelpunt van Emre Can. De Duits-Turkse middenvelder camoufleerde een matige wedstrijd van zijn kant met een schot van afstand dat in het doel vloog.

Door de comeback voorkwam Liverpool een nieuwe tegenvaller tegen een laagvlieger. Wijnaldum en consorten staan nu iets steviger op de vierde plek, die recht geeft op deelname aan de Champions League-kwalificatierondes. Het wordt echter opgejaagd door Arsenal en Manchester United, die minder punten hebben, maar wel twee duels in moeten halen.