Uitblinker Van Mieghem helpt Excelsior langs Heracles

Excelsior heeft in Almelo afgerekend met het uitsyndroom. In het Polman Stadion was de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen te sterk voor Heracles Almelo: 0-3.

De Kralingers wisten in de voorgaande 25 wedstrijden op vreemde bodem in de Eredivisie steeds niet te winnen. Excelsior is bezig aan een sterke reeks. De club uit Rotterdam is na de zege in Almelo al vijf wedstrijden zonder nederlaag. Een record voor de huidige nummer dertien van de Eredivisie.

En de zege was ook dik verdiend. Binnen een kwartier was het al raak in Almelo. Daryl van Mieghem brak door over de linkerkant en bediende de instormende Tom van Weert op maat. De aanvaller kon van dichtbij binnenglijden. Diezelfde Van Mieghem zette twintig minuten voor tijd de marge op twee. De rappe buitenspeler werd in de diepte gestuurd door Ninos Gouriye, net als Van Mieghem een voormalige speler van Heracles, en rondde zeer bekwaam af met een fraaie lob.

Trainer Marinus Dijkhuizen, die doelman Gino Coutinho (die nadrukkelijk in verband gebracht wordt met PSV) op de bank posteerde, bedankte uitblinker Van Mieghem een minuut na zijn treffer voor bewezen diensten en bracht Jordan Botaka voor de slotfase. Een slotfase met enkele spannende momenten. Heracles drong steeds meer aan, maar de defensie van Excelsior hield knap stand.

Vijf minuten voor tijd maakte Carlo de Reuver aan alle onzekerheid een einde door de 0-3 op het scorebord te zetten. De invaller had slechts veertien seconden nodig om doel te treffen. En dat was niet voor het eerst dit seizoen. Op bezoek bij AZ scoorde de aanvaller achttien seconden na zijn entree. Excelsior is na achttien speelronden terug te vinden op de dertiende plaats. De ploeg van trainer John Stegeman bezet na evenveel wedstrijden de vijftiende plaats.