Excelsior 25 uitduels op rij zonder zege in de Eredivisie

Reacties

● Heracles Almelo–Excelsior werd vijf keer eerder gespeeld in de Eredivisie. Alleen bij de eerste ontmoeting in 1986 (1-2) liet Heracles in eigen huis punten liggen tegen de Rotterdammers (W4, V1).

Excelsior 25 uitduels op rij zonder zege in de Eredivisie

● Op 30 augustus 2014 verloor Heracles bij Excelsior (3-1), waarna trainer Jan de Jonge een dag later werd ontslagen bij de Heraclieden.

● Sindsdien pakte Heracles Almelo onder John Stegeman zestien punten uit dertien wedstrijden, daarmee staat de ploeg over de periode met Stegeman (speelronde vijf - zeventien) op de elfde plaats.

● Heracles won sinds februari 2013 (4-1 tegen Willem II) niet meer van een promovendus in de Eredivisie (G3, V4).

● Heracles-middenvelder Simon Cziommer maakte dit seizoen meer overtredingen zonder een kaart te pakken dan elke andere Eredivisiespeler (24).

● Excelsior pakt sinds 26 oktober (2-1 tegen FC Twente) niet meer de volle buit in een Eredivisiewedstrijd (G4, V3). Slechts FC Dordrecht (zestien duels) wacht langer op een overwinning.

● Alleen SC Heerenveen verspeelde dit seizoen meer punten (zeventien) in duels waarin het op voorsprong stond dan Excelsior (zestien).

● De Kralingers konden de laatste 25 uitwedstrijden in de Eredivisie niet te winnen (G9, V16), maar zijn ongeslagen in de laatste 4 duels buitenshuis.

● Mocht Excelsior niet verliezen, dan blijft de club voor het eerst in de historie ongeslagen in vijf opeenvolgende uitwedstrijden in de Eredivisie.

● Excelsior-aanvaller Jordan Botaka gaf van alle Excelsior-spelers de meeste assists (drie), maar wacht al ruim vier maanden op een doelpunt in de Eredivisie.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.