Uitblinker Kökcü leidt Benfica met assist en fraaie goal naar zege

Benfica heeft zondagavond een thuisoverwinning geboekt op laagvlieger Estoril. Voormalig Feyenoord-middenvelder Orkun Kökcü was de uitblinker met een doelpunt en een assist.

Benfica
Benfica
3 - 1
Estoril
Estoril

Na een goede start van het seizoen heeft Kökcü het de laatste weken wat lastiger bij zijn nieuwe club in Lissabon. Tegen FC Porto (5-0 verlies) werd de Turkse middenvelder vorige week nog in de rust gewisseld, tijdens de achtste finale van de Europa League tegen Rangers bleef Kökcü zelfs negentig minuten op de bank.

Tegen het laaggeplaatste Estoril kreeg Kökcü weer eens een kans van trainer Roger Schmidt en die greep de geboren Haarlemmer met beide handen aan. De controleur opende na een kwartier de score met een fraaie knal in de linkerbovenhoek.

Estoril deed in de eerste helft wat terug via Rodrigo Gomes, maar op slag van rust stelde Benfica orde op zaken. Marcos Leonardo kopte de 2-1 tegen de touwen na goed werk van ex-Ajacied David Neres en Tiago Gouveia.

Diezelfde Gouveia zorgde na rust voor de bevrijdende 3-1. De 22-jarige aanvaller schoot op aangeven van Kokcü knap raak in de verre hoek. Tien minuten voor tijd werd Kökcü samen met die andere ex-Feyenoorder - Fredrik Aursnes - naar de kant gehaald. Het tweetal zag beide ploegen niet meer scoren. Benfica verkleint door de zege het gat met koploper Sporting Portugal tot één punt.