UEFA trakteert Evra op megaschorsing na karatetrap tegen supporter

Reacties

De karatetrap van Patrice Evra is de Fransman heel duur komen te staan. Olympique Marseille heeft de linksback definitief ontslagen. De UEFA schorst Evra voor zeven maanden.

UEFA trakteert Evra op megaschorsing na karatetrap tegen supporter

Voorafgaand aan het Europa League-duel tussen Vitória Guimarães en Olympique Marseille liet Evra zich volledig gaan. Tijdens de warming-up bekritiseerden meerdere Marseille-fans de Fransman, waarna Evra verhaal haalde en een fan tegen het hoofd schopte. Nog voordat de wedstrijd was begonnen, mocht de linksback inrukken met een rode kaart. Na afloop stelde Marseille Evra allereerst op non-actief. 

Nadat vrijdag bekend werd dat de UEFA Evra een schorsing oplegde van zeven maanden, heeft Marseille zijn inmiddels ex-speler officieel ontslagen. Zo is wat L'Equipe al eerder meldde, werkelijkheid geworden. Evra mag tot 30 juni 2018 in geen UEFA-gerelateerde wedstrijd uitkomen. Is Evra weer speelgerechtigd, dan is hij 37 jaar. Ook legde de voetbalbond Evra een boete op van tienduizend euro.

Statement
Marseille laat weten dat Evra tijdens zijn dienstverband zowel op als naast het veld altijd een voorbeeldprof is geweest. Toch was het na het voorval onmogelijk voor beide partijen om door te gaan. Jacques-Henri Eyraud, president van Olympique Marseille, stelt op de clubwebsite: 'Vandaag is er bedroevenis. Allereerst voor Evra, die de consequenties voor zijn actie begreep. Daarnaast voor de Marseille-fans, die een slechte naam krijgen door de daden van een handvol mensen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.