UEFA straft Dinamo Kiev en AS Roma

Reacties

Dinamo Kiev heeft een flinke straf gekregen van de UEFA naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Guingamp. Ook AS Roma is door de Europese voetbalbond bestraft, na wangedrag in De Kuip.

UEFA straft Dinamo Kiev en AS Roma

De wedstrijd Dinamo Kiev – Guingamp ontspoorde een kwartier voor tijd, toen Oekraïnse supporters de Franse fans te lijf wilden gaan. Keeper Oleksandr Shovkovskiy (foto) dook de vechtende menigte in om de boel te sussen.

De thuisploeg was bij een tussenstand van 2-0 al virtueel door en wist in het restant de marge van twee te behouden (3-1). Op 19 maart moet nu een deel van het stadion leeg blijven, als Dinamo Kiev in de achtste finale de return speelt tegen Everton. Bovendien moet de club een boete van zeventigduizend euro betalen aan de UEFA.

AS Roma kreeg op zijn beurt een boete van tienduizend euro voor het vertragen van de aftrap van de tweede helft tegen Feyenoord. Aanvaller Adem Ljajic gaat vrijuit na zijn provocerende gebaren richting het Rotterdamse publiek; hij krijgt een waarschuwing. Op 19 maart spreekt de UEFA zich uit over Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.