UEFA start onderzoek naar hakenkruis op veld in Split

De UEFA is een onderzoek gestart naar het hakenkruis dat in het veld was gemaaid van het Poljudstadion in Split. Daar werd vrijdag de interland tussen Kroatië en Italië (1-1) gespeeld.

UEFA start onderzoek naar hakenkruis op veld in Split

Ondanks dat er voor lege tribunes werd gevoetbald (ook al onder andere wegens racisme) ging de vertoning van de Kroatische ploeg vrijdag opnieuw alle perken te buiten. Op het veld was een groot hakenkruis te zien, dat ondanks de nodige inspanningen van de terreinknecht niet meer weg te werken was.

Ook in Zenica was de boot aan bij een interland tussen Bosnië-Herzegovina en Israël (3-1). Supporters van de thuisploeg verstoorden het volkslied van hun tegenstander en staken vuurwerk af. Het incident is ook onderwerp van onderzoek van de UEFA.

Bij het duel tussen Noord-Ierland en Roemenië (0-0) was het onrustig in het stadion en wordt het gedrag van beide supportersgroepen onder de loep genomen. De Noord-Ieren bezondigden zich buiten het afsteken van vuurwerk aan het gooien met spullen. De Roemenen gingen over de schreef met uitingen op spandoeken.

Op 16 juli volgen er uitspraken in deze kwesties.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen