Hooligans belagen Kroatische bondscoach en zes officials

Reacties

Hooligans hebben de Kroatische bondscoach Niko Kovac en zes andere bondsofficials belaagd. Saillant: de delegatie was op dat moment op weg naar een overleg naar aanleiding van wangedrag van Kroatische fans.

Hooligans belagen Kroatische bondscoach en zes officials

Naast bondscoach Kovac (foto) maakte ook bondsvoorzitter Damir Vrbanovic deel uit van de groep die op weg was naar Split. Zij werden bij een tussenstop verbaal en fysiek belaagd door ongeveer tien personen die uitingen van Hajduk Split droegen. Uiteindelijk vielen er geen gewonden, alleen de auto waarin het zevental reisde raakte licht beschadigd.

'We zijn ons ervan bewust dat deze groep op geen enkele manier de gehele club, zijn supporters of de stad Split vertegenwoordigen', zo luidt de reactie van de Kroatische voetbalbond. 'Dit zal dan ook geen gevolgen hebben voor de wedstrijd tussen Kroatië en Italië in Split.' Kovac en zijn gevolg waren juist op weg naar een overleg dat naar aanleiding van supportersgeweld nodig was.

Het EK-kwalificatieduel tussen Kroatië en Italië in Milaan werd in november 2014 door de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers tot twee keer toe stilgelegd omdat supporters van de bezoekers vuurwerk op het veld gooiden. De return moet op 12 juni dan ook zonder publiek gespeeld worden. De bondsafvaardiging zou in Split samenkomen met lokale autoriteiten om de organisatie van dat duel te bespreken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.