UEFA introduceert strenger en groter anti-dopingprogramma

Reacties

De UEFA zet vol in op de strijd tegen doping in het voetbal. De Europese voetbalbond gaat dit seizoen 'het grootste anti-dopingprogramma ooit in het Europees voetbal' introduceren.

UEFA introduceert strenger en groter anti-dopingprogramma

De bond kondigde vrijdag aan dat de regelgeving rondom de where-abouts van de spelers wordt aangehaald. Daarnaast wordt getracht het biologisch paspoort van spelers voor langere tijd op te slaan en worden bloed- en urinetesten gecontinueerd.

'We hebben er altijd op ingezet om het voetbal vrij te houden van doping', vertelde Michel D'Hooghe, lid van de medische commissie van de Europese voetbalbond. 'Recente gebeurtenissen in andere sporten hebben aangetoond dat het belangrijk is om te blijven testen en vooruitstrevend te zijn. Want hoewel het aantal dopinggebruikers in UEFA-gerelateerde competities vrij laag is, mag dat niet leiden tot zelfgenoegzaamheid.'

De UEFA sloot overeenkomsten met nationale dopingagentschappen in Duitsland, Spanje, België, Engeland, Zweden, Frankrijk, Italië en Nederland, om met vereende krachten de strijd tegen doping aan te gaan. De Europese voetbalbond legt op jaarbasis zelf zo'n tweeduizend dopingtests af, verdeeld over alle competities.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.