UEFA in beroep tegen opschorting Financial Fair Play

Reacties

De UEFA legt zich niet neer bij de uitspraak van een Belgische rechter, die oordeelde dat de tweede fase van Financial Fair Play (FFP) moet worden opgeschort. De Europese bond gaat in beroep.

UEFA in beroep tegen opschorting Financial Fair Play

Aanvankelijk zou de UEFA op korte termijn een tweede fase van FFP doorvoeren. Een van de hoofdpunten daarbij was het omlaag brengen van het maximale bedrag aan rode cijfers. Maar volgens de Belgische rechter moet het Europese Hof van Justitie zich erover buigen en moeten de plannen tijdens de behandeling door dat gerechtelijke orgaan worden opgeschort.

De uitspraak is een overwinning voor advocaat Jean-Paul Dupont, die in opdracht van spelersmakelaar Daniel Striani de zaak aanhangig had gemaakt. Maar de UEFA vindt de rechterlijke uitspraak 'vreemd'.

'Wij zijn ervan overtuigd dat de FFP volledig in lijn is met de grondwet van de Europese Unie en dat het Hof van Justitie dat zal bevestigen’, meldt de UEFA dinsdag in een persbericht. Bij de Belgische rechter wordt beroep aangetekend om door te kunnen gaan. 'Door in beroep te gaan schorten we de beslissing van de rechtbank op en kan de UEFA van start gaan met de tweede fase van het plan omtrent de FFP', aldus de Europese voetbalbond.

Het FFP-systeem is door de UEFA vanaf medio 2011 stapsgewijs ingevoerd om onder meer de eerlijke concurrentie te bevorderen en dieprode cijfers bij clubs tegen te gaan. Een van de bepalingen daarbij is dat clubs over drie jaar niet meer dan 45 miljoen euro verlies mogen schrijven. Omdat PSG en City de regels in het verleden al overschreden werden die clubs bestraft met boetes van zestig miljoen euro en een inkrimping van de Champions League-selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.