UEFA dreigt Besiktas en Lyon met Europese uitsluiting

Olympique Lyon en Besiktas hebben een boete van 100.000 euro ontvangen van de UEFA. Bovendien worden de clubs bij een volgend incident in de komende twee jaar in een Europese competitie voor één seizoen uitgesloten van Europees voetbal.

UEFA dreigt Besiktas en Lyon met Europese uitsluiting

De UEFA heeft die straf opgelegd naar aanleiding van de rellen voor en tijdens de onderlinge Europa League-wedstrijd van vorige week.

Zo werd er gevochten op de tribunes, vuurwerk afgestoken en werden er voorwerpen op het veld gegooid. Bovendien betraden Lyon-fans het veld na de tweede goal van de club van Memphis Depay, die dit seizoen zelf niet speelgerechtigd is voor Lyon in Europa.

'Dit is een eerlijke straf. Wij werden verrast door het geweld dat sommige supporters gebruikten. We zullen nog meer gaan samenwerken met de plaatselijke autoriteiten. We leren nog elke dag bij en respecteren het besluit van de UEFA. Het was te druk in het stadion en dat was deels onze verantwoordelijkheid. Ik wilde de betreffende tribune eigenlijk sluiten. We hebben sinds de incidenten hard gewerkt aan een oplossing. We weten nog niet of we in beroep gaan, maar op het eerste gezicht is deze straf acceptabel', reageert Jean-Michel Aulas, voorzitter van Lyon.

Omdat ook de Besiktas-supporters zich misdroegen in Frankrijk, heeft de Turkse topclub van aanvaller Ryan Babel dezelfde straf opgelegd gekregen. Ook zij worden één seizoen uitgesloten van Europees voetbal wanneer het in de komende twee jaar wederom een keer misgaat in een Europese competitie en tevens hebben zij een boete van 100.000 euro gekregen.

Lyon won het eerste duel in de kwartfinale met 2-1. Donderdagavond is de return.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen