Lyon wint verlaat duel met Besiktas na knotsgekke slotfase

In een beladen duel met Besiktas heeft Olympique Lyon aan het langste eind getrokken. De wedstrijd in Frankrijk startte donderdagavond 45 minuten later dan gepland, na ongeregeldheden op de tribunes. Het was een voorbode voor een duel vol vuur. Vlak voor tijd kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Fransen: 2-1. Ryan Babel was in de openingsfase goed voor de 0-1.

Een kwartier voor de oorspronkelijke aanvangstijd liepen honderden fans nog op het veld in Lyon. De lezing van de thuisclub was dat er vanaf de tribunes vuurwerk werd gegooid naar onderen, waarna fans vluchtten naar het veld. Ook ontstonden er diverse vechtpartijen op de tribunes van het Stade des Lumières, waardoor de UEFA zich genoodzaakt zag de wedstrijd uit te stellen. Iets voor tien uur werden de fans dan toch getrakteerd op voetbal.

Lyon en Besiktas begonnen wat onwennig na alle gebeurtenissen, maar Babel zette daar na een kwartier spelen een dikke streep onder. De Nederlander profiteerde van een slimmigheidje van Anderson Talisca, die een vrije trap snel nam en Babel zo vrij voor de goal zette. Met een leep balletje maakte de aanvaller alweer zijn zesde doelpunt in het shirt van Besiktas. Na de openingstreffer nam Lyon het initiatief over, vooral Alexandre Lacazette kreeg diverse kansen.

De topschutter van de Fransen werd meerdere keren diep gestuurd vanaf het middenveld, maar was ongelukkig in zijn afronding. Zeven minuten voor tijd viel alsnog de gelijkmaker. Corentin Tolisso kreeg na een vrije trap de bal met wat geluk voor de voeten en op een paar meter van het doel was het voor hem een koud kunstje om de 1-1 te maken. Besiktas, dat voor de gelijkmaker al aan het wankelen was, zakte volledig door de hoeven en incasseerde een minuut later ook nog de 2-1.

De Turken stuntelden achterin, met een negatieve hoofdrol voor doelman Fabricio. De Braziliaan treuzelde voor zijn eigen doel met de bal aan zijn voet, Jérémy Morel profiteerde optimaal door de bal af te snoepen en in het lege doel te leggen: 2-1. Besiktas kon het vervolgens niet meer opbrengen om nog aan aanvallen te denken, maar de ploeg koestert het belangrijke uitdoelpunt van Babel. Op 20 april staan Besiktas en Lyon tegenover elkaar in Istanbul.