Lyon-preses Aulas: 'Dit waren gevaarlijke mensen'

Olympique Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas is zich kapot geschrokken van de ongeregeldheden voor aanvang van het Europa League-duel met Besiktas van donderdagavond. Vlak voor de aftrap vluchtten honderden fans naar het veld nadat er vechtpartijen uitbraken op de tribunes en er met vuurwerk werd gegooid.

Lyon-preses Aulas: 'Dit waren gevaarlijke mensen'

'Ik dacht de wedstrijd niet door zou gaan', vertelt Aulas aan Franse media. 'Ik moest mijn verantwoordelijkheid wel nemen, anders zouden we niet kunnen spelen.'

Het was de preses zelf die op het veld de verontruste fans tot kalmte maande. 'We konden de fans overtuigen weer plaats te nemen op de tribune, daarmee redden we de wedstrijd.'

Aulas heeft geen verklaring voor de onrust. 'We hebben uit alle macht proberen te voorkomen dat er tickets zouden verkocht aan het buitenland. Toch zaten er Turkse supporters afkomstig uit Duitsland op de tribune. Iemand heeft dus tickets aan hen verkocht. Het waren gevaarlijke mensen.' Over een mogelijke straf van de UEFA is nog niets bekend. Aulas wilde daarover geen uitspraken doen.

De autoriteiten hadden het treffen al het etiket 'hoog risico' meegegeven, waardoor liefst vijfhonderd agenten zich rond het stadion van Lyon hadden verzameld. De Franse club won het uitgestelde duel met 2-1, waardoor Besiktas donderdag in elk geval moet scoren om zich te scharen onder de laatste vier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen