Alle samenvattingen Europa League: goals Babel en Boëtius

Reacties

De voorbije Europa League-avond was toch een beetje een 'oranje' avond. Niet alleen imponeerde Ajax met een overwinning op Schalke 04, ook op de andere velden lieten Nederlanders van zich horen. VI zet de samenvattingen op een rijtje.

Alle samenvattingen Europa League: goals Babel en Boëtius

Davy Klaassen was in De Arena de grote man met twee treffers. Door de 2-0 zege zette Ajax een grote stap richting de halve finale. Ook Klaas-Jan Huntelaar kon tijdens zijn invalbeurt het tij voor Schalke niet meer keren.

Ook onze zuiderburen boekten verdienstelijke resultaten. Zo kreeg Manchester United op Belgische bodem Anderlecht er niet onder. Door het 1-1 gelijkspel zal United op eigen veld nog aan de bak moeten tegen de ploeg van Bram Nuytinck. Bij de Engelsen mocht Timothy Fosu-Mensah nog even invallen en keek Daley Blind negentig minuten toe.

Racing Genk verloor weliswaar bij Celta de Vigo, maar mag door de twee uitgoals toch nog hopen op een plek bij de laatste vier. Die eerste uitgoal hadden de Belgen al na tien minuten te pakken door een kopgoal van Jean-Paul Boëtius (foto). Twee andere ex-Feyenoorders, John Guidetti (Celta) en Thomas Buffel (Genk), vonden vervolgens ook nog het net in het duel dat in 3-2 eindigde.

En tot slot werd er ook in Lyon door een Nederlander gescoord. In het door ongeregeldheden later begonnen duel opende Ryan Babel de score. Uiteindelijk zou hij met Besiktas met 2-1 verliezen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.