Udinese ten koste van Seedorfs Milan naar laatste vier

Het AC Milan van Clarence Seedorf is uitgebekerd na een 2-1 nederlaag tegen Udinese. Daardoor slinken de kansen van Milan op plaatsing voor Europees voetbal wederom.

Clarence Seedorf had ook in zijn tweede duel als trainer van AC Milan een basisplaats ingeruimd voor Nigel de Jong en Urby Emanuelson. Net als in de wedstrijd tegen Hellas Verona (1-0 zege) van zondag was Mario Balotelli trefzeker voor de Rossoneri. Hij rondde van dichtbij af op aangeven van Valter Birsa.

In de slotfase van de eerste helft kwam Udinese langszij door een benutte strafschop, die werd veroorzaakt door een overtreding van Emanuelson. Luis Muriel benutte het buitenkansje. In de tweede helft kreeg Udinese steeds meer de overhand en een kwartier voor tijd leidde dat tot een doelpunt van Nicolas Lopez, die afrondde na een lange dribbel.

Milan had vervolgens nog een kwartier om de opgelopen schade te herstellen, maar werd geen moment echt gevaarlijk. Daardoor verliezen de Milanezen, die in de competitie een straatlengte achter staan op koploper Juventus, opnieuw het zicht op een prijs.