Balotelli helpt Seedorf aan succesvol trainersdebuut

Clarence Seedorf is zijn trainerscarrière begonnen met een overwinning. Door een late strafschop van Mario Balotelli moest het stugge Hellas Verona in San Siro het hoofd buigen (1-0).

'Het gaat er voor mij niet om of ik één, twee of drie aanvallers opstel, maar het gaat om de filosofie achter de manier van spelen', zei de 37-jarige oud-international over zijn ideeën met AC Milan. 'Mijn plan is in elk geval om met veel spelers op de andere helft te spelen.'

Om dat te bereiken rekende Seedorf af met zijn voorganger Massimiliano Allegri. De oud-international opteerde voor een 4-2-3-1 systeem, waarbij Keisuke Honda, Robinho en Kaká steun moesten bieden aan spits Mario Balotelli.

Tegen Hellas Verona speelde AC Milan inderdaad veel op de helft van de tegenstander. Maar tot een resultaat leidde de offensieve tactiek niet. De druk van de Rossoneri, die begonnen met Urby Emanuelson en Nigel de Jong in de basis, leverde een overwicht maar ook weinig uitgespeelde kansen op.

Ook in de tweede helft hield Hellas Verona stug de deur dicht voor AC Milan, om er in de counter soms gevaarlijk uit te komen. Robinho was met zijn van richting veranderde poging het dichtste bij de bevrijdende treffer.

Pas in de 81ste minuut werd de ban gebroken. Een knullige overtreding van Alejandro González op Kaká bood AC Milan dé uitgelezen kans op voorsprong te komen. De strafschop was besteed aan Balotelli, die Seedorf zo aan een winnend debuut hielp.

Door het resulaat in San Siro blijft Hellas Verona gedeeld vijfde in de Serie A, zes plaatsen boven AC Milan. Het verschil is wel verkleind tot zeven punten.