Udinese profiteert van blunder Gomes en klopt Spurs

Udinese voegde een nieuwe verliesbeurt toe aan de miserabele seizoenstart van Tottenham Hotspur. Heurelho Gomes leidde de 2-0 nederlaag in met een blunder.

In Udine verslikte Gomes zich halverwege de eerste helft in een simpele terugspeelbal van Benoit Assou-Ekotto: de Braziliaan struikelde waarna Fabio Quagliarella de bal afpakte en de doelman de spits onderuithaalde in de zestien. De flater van de keeper leverde Udinese een strafschop op, vakkundig benut door Antonio Di Natale: 1-0.

Vlak voor tijd besliste Simone Pepe het duel. De international tikte na een counter de bal met zijn binnenkant en via de paal in het Engelse doel. Op dat moment stond Tottenham al met tien man op het veld, aangezien Jamie O'Hara in de 57ste minuut twee gele kaarten had geïncasseerd binnen een minuut.

Ook al waren de Engelsen een half uur in ondertal, toch zag coach Juande Ramos dat Darren Bent en Giovani enkele grote kansen hadden gehad op de gelijkmaker. Maar het veel sterkere Udinese had betere mogelijkheden, doch stuitte tweemaal in gevaarlijke positie op Gomes.

Tottenham en Udinese komen uit in Groep D, waarin ook NEC is ingedeeld. Op 27 november komen de Spurs op bezoek in Nijmegen, drie weken later is het de beurt aan Udinese om naar Nederland te komen.